Cursussen

SHO, dé opleider voor de Horeca, verzorgt op meer dan 75 locaties door geheel Nederland elke maand diverse opleidingen en Trainingen, dus ook bij jou in de regio. SHO regelt voor jou de locatie, de lunch, de cursus, het benodigde lesmateriaal en het examen. Je bent bij SHO altijd verzekerd van een optimale prijs-kwaliteitverhouding.
 • Sociale Hygiene (SVH) & HACCP
 • Spoedcursus Sociale Hygiëne (dagcursus met SVH-examen) Tijdens de cursus Sociale Hygiëne leer je hoe je in de praktijk met alcohol-, drugs- en gokproblemen moet omgaan. Je leert handige methoden om gasten duidelijk te maken wat in het bedrijf wel en niet is toegestaan. In de praktijk blijkt dat cursisten het Diploma vaak op korte termijn willen behalen. Daarvoor is deze ééndaagse cursus met aansluitend SVH examen ideaal!
 • Avondcursus Sociale Hygiene met SVH examenOverdag geen tijd? Dan kies je voor de Avondcursus Sociale Hygiëne. Tijdens deze cursus leer je hoe je in de praktijk met alcohol-, drugs- en gokproblemen moet omgaan. Je leert handige methoden om gasten duidelijk te maken wat in het bedrijf wel en niet is toegestaan.
 • Herhaling Sociale Hygiëne (SVH) Een bedrijf of organisatie waar alcohol geschonken en/of verkocht wordt, dient volgens de Drank- en Horecawet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Tijdens openingsuren moet er altijd minimaal één persoon in het bedrijf aanwezig zijn die de Verklaring Sociale Hygiëne heeft.
 • Spoedcursus Hygiënecode HACCPWil je de Voedsel en Waren Autoriteit een stap vóór blijven? Volg dan de Spoedcursus Hygiënecode HACCP in slechts één dag! Van Horecabedrijven wordt geëist dat er volgens de regels van de Hygiënecode wordt gewerkt. Deze Code voldoet aan de HACCP-eisen. Met de vernieuwde cursus Hygiënecode HACCP leer je hoe je met de Code om moet gaan en de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit een stap vóór kunt blijven. Kortom: je leert hoe je probleemloos de goedkeuring van de NVWA kunt ontvangen.
 • Spoedcursus Allergenendeclaratie in de praktijkSteeds meer gasten kampen met een voedselallergie. Per 13 december 2014 is het (per EU-Verordening Nr. 1169/2011) voor iedere Horecaondernemer wettelijk verplicht om volgens de zogenaamde ‘Allergenendeclaratie’ te werken.
 • Social Responsibility The course Social Responsibility teaches in practice how to cope with people who have drinking problems, drugs problems, and problems with gambling. Tools are being presented how to explain guests what is permitted and what is not in your establishment. Real-life cases show that participants are eager to obtain the Diploma as soon as possible. Ideal for this purpose will be the one-day course and directly after the SVH-exam.
 • Combitraining HACCP-AllergenenDe aansprakelijkheid voedselintolerantie/allergie en optimale hygiëne is de verantwoordelijkheid voor de (horeca)ondernemer. Heb je je voedselveiligheidsplan niet op orde, dan kun je verantwoordelijk worden gesteld voor de gevolgen. Voorkom problemen en certificeer jouw personeel in 1 dag via de combitraining HACCP-Allergenen. Met een allergenen-informatiekaart en een Hygiënecode (die voldoet aan de HACCP-eisen) in de hand blijf je de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) een stap voor.
 • EHBO cursussen
 • Herhaling EHBOConform de richtlijnen van het Oranje Kruis dienen EHBO-ers hun theoretische kennis en praktische vaardigheden op peil te houden. Dit is mogelijk tijdens een EHBO herhalingscursus. Het Diploma Eerste Hulp kan alleen door deelname aan een jaarlijkse Herhalingscursus EHBO worden verlengd. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldig Oranje Kruis Diploma EHBO.
 • Basis EHBODagelijks gebeuren er ongelukken. Thuis, op straat of op het werk. Variërend van ernstige tot minder ernstige ongevallen. Nog te vaak wordt er bij een ongeluk vertrouwd op het initiatief van een voorbijganger of collega, of wacht men op een arts of een ambulance. In zo’n geval kan een EHBO cursus van levensbelang zijn! Na het volgen van de EHBO cursus bent u in staat om op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen aan een medemens. Bovendien kunt u met inzicht en kennis van letsels helpen om preventief ongelukken te voorkomen.
 • Cursus Eerste Hulp (EHBO) aan kinderenEerste Hulp aan kinderen vraagt in bepaalde gevallen extra kennis. Sommige handelingen zijn ook anders dan bij een volwassene. Met een certificaat Eerste Hulp aan kinderen weet u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en plaatselijke letsels, die veel bij zuigelingen en kinderen voorkomen. Ook krijgt u inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen (0-1 jaar) en kinderen (1-puberteit) bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden.
 • Horeca cursussen
 • Spoedcursus Basisvaardigheden Horeca met SVH examen'AAN DE SLAG IN DE HORECA'! Ben je nieuw in het horeca vak of wil je jouw horecakennis vergroten? Volg dan de cursus Basisvaardigheden Horeca! Je doet tijdens de cursus voldoende basiskennis op, zodat je professioneel in de Horeca aan de slag kunt. Juist aan deze mensen is een groot tekort. De meeste werknemers willen namelijk meteen gaan werken in de Horeca zonder specifieke kennis van zaken. Als je het Certificaat Basisvaardigheden Horeca hebt, onderscheid je jezelf van je collega’s die deze cursus niet hebben gevolgd! Met het boek ‘Aan de slag in de horeca’ leer je alles wat je nodig hebt om vakkundig in de horeca aan de slag te gaan. Van serveren, warenkennis en hygiëne tot het omgaan en werken met gasten. De cursus bevat naast de theorie, tal van tips, weetjes en praktijkvoorbeelden.
 • Basisvaardigheden Horeca (Avond)'AAN DE SLAG IN DE HORECA'! Ben je nieuw in het horeca vak of wil je jouw horecakennis vergroten? Volg dan de cursus Basisvaardigheden Horeca! Je doet tijdens de cursus voldoende basiskennis op, zodat je professioneel in de Horeca aan de slag kunt. Juist aan deze mensen is een groot tekort. De meeste werknemers willen namelijk meteen gaan werken in de Horeca zonder specifieke kennis van zaken. Als je het Certificaat Basisvaardigheden Horeca hebt, onderscheid je jezelf van je collega’s die deze cursus niet hebben gevolgd! Met het boek ‘Aan de slag in de horeca’ leer je alles wat je nodig hebt om vakkundig in de horeca aan de slag te gaan. Van serveren, warenkennis en hygiëne tot het omgaan en werken met gasten. De cursus bevat naast de theorie, tal van tips, weetjes en praktijkvoorbeelden.
 • Cursus Leermeester Horeca met SVH examenMet de cursus SVH Leermeester Horeca geef je het vakmanschap door aan nieuwe medewerkers. Als leermeester ben je onmisbaar voor de ontwikkeling van (jonge) medewerkers in de Horeca. Je deelt je kennis en begeleidt je medewerkers zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot vaklieden. Een verantwoordelijke taak. De kwaliteit van jou als leermeester is bepalend voor de kwaliteit van de praktijkopleiding. De cursus Leermeester Horeca geeft je de juiste handvatten om je personeel vakkundig op te leiden.
 • Cursus GastvrijheidWaarom komen sommige gasten wel terug en anderen niet? De gast is in jouw optiek koning, maar ervaart de gast dat ook zo? Heeft dit te maken met hoe de medewerkers overkomen bij gasten? Hoe ze omgaan met een klacht? Of hoe de medewerkers reageren op lastige gasten? Tijdens de korte praktijkgerichte cursus Gastvrijheid raken de medewerkers vertrouwd met alle aspecten van gastvrijheid. Dankzij aansprekende voorbeelden en oefeningen leren je medewerkers meer klantgericht te werk te gaan en verstaat iedereen na afloop hetzelfde onder de term ‘Gastvrijheid’. Sterker nog: je medewerkers stralen het uit!
 • Cursus HorecaportierAgressieve en/of dronken gasten, intimidatie, drugsgebruik, ruzies, maar ook ongevallen zijn aan de orde van de dag! Als Horecaportier moet je beheerst kunnen omgaan met deze vaak emotionele situaties. Je moet je bewust zijn van het effect van je eigen gedrag. Dat vind je terug in deze cursus.
 • Workshop WijnJe gasten verwachten van jou als gastheer of gastvrouw in een restaurant, café of bar een goed wijnadvies. Je gasten vertrouwen bij hun wijnkeuze vaak volledig op jouw deskundigheid. Het 'doe maar een lekker wijntje' beantwoord je als professionele gastvrouw of gastheer vakkundig met een goed onderbouwd advies. Dat doe je op basis van je parate kennis en je proeftechnische ervaring. De meeste gasten waarderen dergelijke vakkundigheid. Hiermee vorm je dus de basis voor uitbreiding van je vaste klantenkring.
 • Horeca masterclasses
 • Masterclass Gastheerschap/HospitalityEen gast komt om lekker te eten, een koud biertje of een verse kop koffie te drinken. Maar of hij zich welkom voelde en nog eens terug zal komen kan door jouw optreden doorslaggevend zijn. Vaak is de invloed van de gastheer of -vrouw groter dan de gerechten op het bord en de wijn in het glas!
 • Masterclass Omgaan met AgressieBen agressie voor! Leer ‘explosieve’ situaties herkennen en tijdig in te grijpen. Deze Anti-agressie training is onderdeel van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (verplicht door de Arbo-wet). Na deze cursus kun je op de juiste manier de verplichte Anti-agressie scan invullen volgens de normen van de overheid.
 • Masterclass Geweldloos CommunicerenUiteraard doe jij je uiterste best om aan de verwachtingen van jouw gasten te voldoen. Maar ondanks jouw tomeloze inzet gaat het toch af en toe mis. Niks zo moeilijk als voldoen aan de verwachtingen van een ander!
 • Bedrijfshulpverlening Horeca
 • Cursus Bedrijfshulpverlener (BHV)Volgens de Arbowet ben je als werkgever, sinds 1994, wettelijk verplicht voldoende werknemers aan te wijzen als Bedrijfshulpverlener (BHV-er). Het kan zijn dat er zich in je bedrijf een situatie voordoet die direct gevaar oplevert voor de veiligheid en gezondheid van jezelf, je werknemers en je gasten. Dan moeten BHV-ers in staat zijn om de hulp te verlenen die noodzakelijk is om letsel en schade zo veel mogelijk te voorkomen en te beperken.
 • Cursus BHV (E-Learning + praktijk) BHV-er in 1 dag! De snelste manier om BHV-er (bedrijfshulpverlener) te worden. Je neemt zelf de theorie door, in je eigen tijd, plaats en tempo. Tijdens de praktijkdag wordt je professioneel begeleid en getraind in de praktische vaardigheden. Na deze dag kun je als BHV-er, Eerste Hulp verlenen en een beginnende brand bestrijden.
 • Cursus Herhaling Bedrijfshulpverlener (BHV)De Herhalingscursus BHV is bedoeld voor iedereen die de geldigheid van het diploma Bedrijfshulpverlener wil laten behouden. Wil je als BHV-er goed blijven functioneren, is het essentieel om je kennis en vaardigheden up to date te houden. In de Herhalingscursus wordt ook het gebruik van de AED geoefend.
 • Avondcursus Herhaling Bedrijfshulpverlener (BHV)Overdag geen tijd? Dan volg je de avondcursus Herhaling BHV. De Herhalingscursus BHV is bedoeld voor iedereen die de geldigheid van het diploma Bedrijfshulpverlener wil laten behouden. Wil je als BHV-er goed blijven functioneren, is het essentieel om je kennis en vaardigheden up to date te houden. In de avondcursus herhaling BHV wordt ook het gebruik van de AED geoefend.
 • Herhaling BHV (E-Learning + praktijk)De snelste manier om BHV-er (bedrijfshulpverlener) te blijven. Je neemt zelf de theorie door, in je eigen tijd, plaats en tempo. En in één dagdeel, trainen onze docenten de praktische vaardigheden met je. Na dit dagdeel sta je weer een jaar geregistreerd als BHV-er.
 • Cursus Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)De RI&E wordt gebruikt om alle risico’s van een bedrijf of organisatie die de veiligheid, gezondheid of het welzijn van hun medewerkers bedreigen, in kaart te brengen. Voorbeelden van risico’s zijn agressie, gevaarlijke stoffen, risicovolle machines, werkdruk, werkhouding, etc. Alle risico’s komen aan bod in de RI&E en deze geeft daarmee tevens inzicht in de mogelijke hiermee samenhangende aansprakelijkheidsrisico’s voor uw organisatie.
 • PreventiemedewerkerSinds 2005 dient iedere organisatie een preventiemedewerker aangesteld te hebben. De Arbo-wet eist dat de werkgever zich ten aanzien van zijn verplichtingen laat bijstaan door deskundige medewerker(s). In kleine(re) organisaties kan de werkgever deze rol zelf vervullen, vanaf 15 werknemers moet hiertoe één of meerdere werknemer(s) worden aangewezen. De werknemer (preventiemedewerker) dient te beschikken over deskundigheid en ervaring die is afgestemd op de risico's in het bedrijf.
 • Maatwerk op locatie
 • Incompany TrainingAlle cursussen die SHO via open inschrijving aanbiedt, kan SHO tevens intern bij jou, op locatie verzorgen. Het grote voordeel daarvan is dat de Training wordt afgestemd op je specifieke bedrijfssituatie en wensen. Belangrijke vragen en/of problemen uit de dagelijkse praktijk kunnen aan bod komen.