Avondcursus Sociale Hygiene met SVH examen

Overdag geen tijd? Dan kies je voor de Avondcursus Sociale Hygiëne. Tijdens deze cursus leer je hoe je in de praktijk met alcohol-, drugs- en gokproblemen moet omgaan. Je leert handige methoden om gasten duidelijk te maken wat in het bedrijf wel en niet is toegestaan.

svh theorieboek 2017Algemeen
Bedrijven of organisaties die alcohol schenken en/of verkopen, dienen volgens de Drank- en Horecawet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Deze eis geldt níet alleen voor de bedrijfsleider of de eigenaar. Tijdens openingsuren moet er namelijk altijd minimaal één persoon in het bedrijf aanwezig zijn, die het Diploma Sociale Hygiëne heeft.

Iedereen die op de vergunning vermeld staat, is verplicht dit Diploma in het bezit te hebben. Het is daarom verstandig om ervoor te zorgen dat voldoende medewerkers dit Diploma behalen. Hierdoor kom je als ondernemer niet plotsklaps voor problemen te staan als je zelf even niet aanwezig bent. Als je bedrijf niet aan deze eisen voldoet, loop je het risico dat je bedrijf direct moet sluiten. Dat is het zogenaamde lik-op-stuk-beleid.

Voor wie?
Voor ondernemers, leidinggevenden en medewerkers van Horecabedrijven en slijterijen. Ook voor beheerders, medewerkers en vrijwilligers in sportkantines, verenigingen, buurthuizen of instelllingen.

Toelatingseisen
Er is geen vooropleiding nodig.

Cursusinhoud
• Gastvrijheid in de Horeca
• Alcohol-, gok- en drugsverslaving
• Sociale vaardigheden
• Inrichtingseisen en voorzieningen
• Veiligheid in het Horecabedrijf

Cursusduur en lestijden
De avondcursus bestaat uit twee lesavonden van 18.30 tot 22.00 uur met aan het eind van de 2e avond het SVH-examen. Tijdens de avondcursus maak je gebruik van het avondarrangement à € 17,50 per avond.

Cursusplaatsen en data
De avondcursus Sociale Hygiëne start om de 2 maanden in 75 cursusplaatsen door geheel Nederland. Er is altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt.

Bekijk hier de cursuslocaties en de data

Mondeling of schriftelijk
Als je geen tijd hebt voor de les dan kun je kiezen uit:

• Schriftelijke Spoedpakket Sociale Hygiëne: je ontvangt het cursuspakket, compleet met cursusboek Sociale Hygiëne, de bijlage met antwoorden op vragen uit het cursusboek. Het pakket komt via TURBO-levering bij je thuis. De cursus neem je zelfstandig door.
• Schriftelijke Thuiscursus Sociale Hygiëne met huiswerkbegeleiding.

Met de schriftelijke thuiscursus kun je op elk gewenst moment beginnen. Ook de schriftelijke thuiscursus kun je afsluiten met een SVH-examen bij jou in de buurt. Bel hiervoor met SHO via telefoonnummer 076-5710078.

Meld je hier aan voor het Schriftelijk Spoedpakket

Meld je hier aan voor de Schiftelijke Thuiscursus

SVH Examen
Het SVH examen is schriftelijk en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Het examengeld voor het examen aan het eind van de avondcursus bedraagt € 139,-. Na goed gevolg ontvang je de SVH Verklaring Sociale Hygiëne.

Cursusgeld
Het cursusgeld voor de avondcursus bedraagt € 198,-. Het cursusgeld voor het schriftelijk Spoedpakket met directe levering bedraagt € 159,- en voor de Thuiscursus met huiswerkbegeleiding € 129,-. Het cursusgeld is inclusief lesmateriaal en gratis proefexamen, exclusief avondarrangement en examengeld. Zodra we je aanmelding voor het Spoedpakket ontvangen hebben, sturen we je het lesmateriaal toe.

Heb je het lesmateriaal al in je bezit, dan betaal je alleen voor de cursus. Of wil je alleen examen Sociale Hygiëne doen? Bel dan met de klantenservice via telefoonnummer 076-5710078 en vraag naar je korting op het cursusgeld.

Alle genoemde bedragen op deze pagina zijn exclusief BTW.

Heb je 's avonds geen tijd, kies dan voor de ééndaagse Spoedcursus Sociale Hygiene.