Spoedcursus Basisvaardigheden Horeca met SVH examen

'AAN DE SLAG IN DE HORECA'! Ben je nieuw in het horeca vak of wil je jouw horecakennis vergroten? Volg dan de cursus Basisvaardigheden Horeca! Je doet tijdens de cursus voldoende basiskennis op, zodat je professioneel in de Horeca aan de slag kunt. Juist aan deze mensen is een groot tekort. De meeste werknemers willen namelijk meteen gaan werken in de Horeca zonder specifieke kennis van zaken. Als je het Certificaat Basisvaardigheden Horeca hebt, onderscheid je jezelf van je collega’s die deze cursus niet hebben gevolgd! Met het boek ‘Aan de slag in de horeca’ leer je alles wat je nodig hebt om vakkundig in de horeca aan de slag te gaan. Van serveren, warenkennis en hygiëne tot het omgaan en werken met gasten. De cursus bevat naast de theorie, tal van tips, weetjes en praktijkvoorbeelden.

basisvaardigheden-lesboekAlgemeen
Tijdens deze zeer interessante cursus krijg je voldoende vakkennis om professioneel in een Horecabedrijf aan de slag te kunnen. Je leert hier alle kneepjes van het vak. De verschillende soorten bieren, wijnen en andere dranken komen ook aan bod. Je weet welk glaswerk je moet gebruiken en je kent de verschillende serveerwijzen. Ook leer je alles over de werking van diverse apparaten.

Toelatingseisen
Er is geen vooropleiding nodig.

Inhoud
• Werken in de horeca, de bedrijfstypes en vakbekwaamheid in de horeca;
• Het serveren van dranken en eetwaren;
• Kennis van dranken en eetwaren;
• Wettelijke hygiënevoorschriften en veilig en gezond werken;
• Gastgericht handelen, gastvrijheid en het verkopen van gastvrijheid;
• De gastvrijheidsformule en het werken volgens deze formule.

Cursusduur en lestijden

De Spoedcursus bestaat uit één dag van 09.00 tot 17.00 uur met aan het eind van de dag een toets. Tijdens de dagcursus maak je gebruik van het dagarrangement à € 34,50.

Cursusplaatsen en data
De cursussen starten elk seizoen in meer dan 30 cursusplaatsen door heel Nederland. Er is dus altijd een cursusplaats bij jou in de buurt. Met de schriftelijke thuiscursus inclusief huiswerkbegeleiding kun je op elk gewenst moment beginnen en studeren in je eigen tempo.

Bekijk hier de cursuslocaties en de data

Certificering
Indien de cursus met voldoende resultaat wordt gevolgd, ontvang je een SHO Certificaat van Deelname. De certificeringskosten bedragen € 25,-.

Mondeling of schriftelijk
Als je geen tijd hebt voor de les dan kun je kiezen voor de Schriftelijke Thuiscursus Basisvaardigheden Horeca met huiswerkbegeleiding of de avondcursus.

Cursusgeld
Het cursusgeld voor de dagcursus Basisvaardigheden Horeca bedraagt € 229,-. De schriftelijke thuiscursus bedraagt € 179,-. Het cursusgeld is inclusief lesmateriaal en exclusief dagarrangement en certificeringskosten.

Meld je hier aan voor de Schriftelijke Thuiscursus

Heb je overdag geen tijd? Meld je hier dan aan voor de Avondcursus Basisvaardigheden Horeca.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.