Basisvaardigheden Horeca (Avond)

'AAN DE SLAG IN DE HORECA'! Ben je nieuw in het horeca vak of wil je jouw horecakennis vergroten? Volg dan de cursus Basisvaardigheden Horeca! Je doet tijdens de cursus voldoende basiskennis op, zodat je professioneel in de Horeca aan de slag kunt. Juist aan deze mensen is een groot tekort. De meeste werknemers willen namelijk meteen gaan werken in de Horeca zonder specifieke kennis van zaken. Als je het Certificaat Basisvaardigheden Horeca hebt, onderscheid je jezelf van je collega’s die deze cursus niet hebben gevolgd! Met het boek ‘Aan de slag in de horeca’ leer je alles wat je nodig hebt om vakkundig in de horeca aan de slag te gaan. Van serveren, warenkennis en hygiëne tot het omgaan en werken met gasten. De cursus bevat naast de theorie, tal van tips, weetjes en praktijkvoorbeelden.

Algemeen
Tijdens deze zeer interessante cursus krijg je voldoende vakkennis om professioneel in een Horecabedrijf aan de slag te kunnen. Je leert hier alle kneepjes van het vak. De verschillende soorten bieren, wijnen en andere dranken komen ook aan bod. Je weet welk glaswerk je moet gebruiken en je kent de verschillende serveerwijzen. Ook leer je alles over de werking van diverse apparaten.

Toelatingseisen
Er is geen vooropleiding nodig.

Inhoud
• Werken in de horeca, de bedrijfstypes en vakbekwaamheid in de horeca;
• Het serveren van dranken en eetwaren;
• Kennis van dranken en eetwaren;
• Wettelijke hygiënevoorschriften en veilig en gezond werken;
• Gastgericht handelen, gastvrijheid en het verkopen van gastvrijheid;
• De gastvrijheidsformule en het werken volgens deze formule.

Cursusduur en lestijden

De avondcursus bestaat uit 2 lesavonden van 18.30 tot 22.30 uur. Tijdens de de avondcursus maak je gebruik van het avondarrangement à € 17,50 per avond.

Cursusplaatsen en data
De cursussen starten elk seizoen in 15 cursusplaatsen door heel Nederland. Er is dus altijd een cursusplaats bij jou in de buurt. Met de schriftelijke thuiscursus inclusief huiswerkbegeleiding kun je op elk gewenst moment beginnen en studeren in je eigen tempo.

Bekijk hier de cursuslocaties en data

Certificering
Indien de cursus met voldoende resultaat wordt gevolgd, ontvang je een SHO Certificaat van Deelname. De certificeringskosten bedragen € 25,-.

Cursusgeld
Het cursusgeld voor de avondcursus Basisvaardigheden Horeca bedraagt € 249,-. De schriftelijke thuiscursus bedraagt € 179,-. Het cursusgeld is inclusief lesmateriaal en exclusief avondarrangement.

Meld je hier aan voor de Schriftelijke Thuiscursus

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.