Cursus BHV (E-Learning + praktijk)

BHV-er in 1 dag! De snelste manier om BHV-er (bedrijfshulpverlener) te worden. Je neemt zelf de theorie door, in je eigen tijd, plaats en tempo. Tijdens de praktijkdag wordt je professioneel begeleid en getraind in de praktische vaardigheden. Na deze dag kun je als BHV-er, Eerste Hulp verlenen en een beginnende brand bestrijden.

Algemeen
De E-learning cursus BHV is een zeer praktisch ingerichte cursus en dus zeker niet saai! Deze Blended learning opleiding tot BHV-er bevat twee onderdelen.

1. De theorie: Deze neem je in je eigen tijd, plaats en tempo door. Na inschrijving krijg je van het exameninstituut NIBHV een welkomstmail met inlogcode die toegang geeft tot de lesstof. Aan de hand van voorbeelden, tekst en films worden er praktijksituaties geschetst. Vanuit deze situaties wordt de theorie uitgelegd. Om je goed op het examen voor te bereiden zitten er ook oefentoetsen in het lespakket.

2. Praktijkdag: Tijdens deze dag leer je alle vaardigheden die een BHV-er nodig heeft. Eén dagdeel staat in het teken van Eerste Hulp. Je leert wat je moet doen bij verschillende soorten letsels. Ook het bedienen van de AED wordt getraind. Het tweede dagdeel leer je een beginnende brand te bestrijden.

Voor wie?
Een BHV-er kan op elke afdeling in de organisatie werken. Een specifieke vooropleiding is niet vereist om aan deze cursus BHV deel te nemen. Als er maar altijd een BHV-er aanwezig is! Bij grotere bedrijven moet er zelfs meer dan één BHV-er aanwezig zijn. Dit is wettelijk bepaald en vastgelegd in de Arbo-wet.

Let op: Je bent ook verantwoordelijk voor Gasten, bezoekers, patiënten en andere mensen in je bedrijfspand aanwezig.

Inhoud
De volgende onderwerpen komen aan bod.

Eerste Hulp:
* Alarmeren van BHV en algemene hulpverleningsregels,
* Uitwendige wonden
* Oogletsels
* Kneuzingen en verstuikingen
* Botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels
* Brandwonden
* Reanimatie
* Bedienen van het AED apparaat

Brandbestrijding en Ontruimen:
* Brand en gevaren bij brand (je gaat ook zelf blussen)
* De taak van de BHV-er bij een brand en een ontruiming
* Voorbereiding van een ontruiming

Examen en certificering
De E-learning bestaat uit 4 modules. Elke module sluit je af met een toets. Als je alle toetsen via E-study met een voldoende hebt afgesloten, kun je een toelatingscertificaat uitprinten. Deze geeft je toegang tot de praktjkdag.
De praktijkdag sluit je af met een meerkeuze NIBHV examen. Daarnaast worden ook je praktijkverrichtingen gedurende de dag beoordeeld. Heb je alles goed doorlopen dan ontvang je een NIBHV Basisdiploma, certificaten en een legitimatiepas met een geldigheidsduur van één jaar. Door elk jaar de Herhalingscursus BHV te volgen, kun je de geldigheid jaarlijks verlengen. Je blijft dan als officieel BHV-er geregistreerd staan. Voor het NIBHV examen en de certificering betaalt u € 25,- per onderdeel.

Cursusplaatsen en data
De praktijkdag duurt van 9.00 tot 17.00 uur en wordt in diverse plaatsen in Nederland georganiseerd. Je vindt alle cursuslocaties en data in het overzicht. Tijdens de praktijkdag maak je gebruik van het dagarrangement à € 34,50

Bekijk hier de cursusplaatsen en de data

Cursusgeld
Het cursusgeld voor de Blended Learning Basis BHV met praktijkdag bedraagt € 198,-. Het lesmateriaal is bij deze prijs inbegrepen (dagarrangement, examenkosten en BTW zijn niet inbegrepen).

Incompany Training
Ook voor een Basiscursus BHV op uw eigen locatie ben je bij SHO aan het juiste adres. De Training kan zelfs aan jullie situatie en wensen aangepast worden. Het grote voordeel is dat je medewerkers goed zijn ingewerkt op noodsituaties die binnen jullie bedrijf voor kunnen vallen. Voor meer informatie over Incompany Trainingen kun je bellen naar telefoonnummer 076 - 571 00 78

Klik hier voor een demo: http://nibhv-elearning.nl/bhv/demonstratie.php