Spoedcursus Sociale Hygiëne (dagcursus met SVH-examen)

Tijdens de cursus Sociale Hygiëne leer je hoe je in de praktijk met alcohol-, drugs- en gokproblemen moet omgaan. Je leert handige methoden om gasten duidelijk te maken wat in het bedrijf wel en niet is toegestaan. In de praktijk blijkt dat cursisten het Diploma vaak op korte termijn willen behalen. Daarvoor is deze ééndaagse cursus met aansluitend SVH examen ideaal!

svh theorieboek 2017Algemeen
Bedrijven of organisaties die alcohol schenken en/of verkopen, dienen volgens de Drank- en Horecawet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Deze eis geldt níet alleen voor de bedrijfsleider of de eigenaar. Tijdens openingsuren moet er namelijk altijd minimaal één persoon in het bedrijf aanwezig zijn, die het Diploma Sociale Hygiëne heeft.

Bovendien is iedereen die op de vergunning vermeld staat, verplicht dit Diploma in het bezit te hebben. Het is daarom verstandig om ervoor te zorgen dat voldoende medewerkers dit Diploma behalen. Hierdoor kom je als ondernemer niet plotsklaps voor problemen te staan als je zelf niet aanwezig bent. Als je bedrijf niet aan deze eisen voldoet, loop je het risico dat je bedrijf direct moet sluiten. Dat is het zogenaamde lik-op-stuk-beleid.

Voor wie?
Voor ondernemers, leidinggevenden en medewerkers van Horecabedrijven en slijterijen. Ook voor beheerders, medewerkers en vrijwilligers in sportkantines, verenigingen, buurthuizen of instelllingen.

Toelatingseisen
Er is geen vooropleiding nodig.

Cursusinhoud
• Gastvrijheid in de Horeca
• Alcohol-, gok- en drugsverslaving
• Sociale vaardigheden
• Inrichtingseisen en voorzieningen
• Veiligheid in het Horecabedrijf

Cursusduur en lestijden
De lestijden van de dagcursus zijn van 09.00 tot 17.15 uur. Aan het eind van de lesdag wordt om 16.30 uur het SVH examen afgenomen. Tijdens de dagcursus maak je gebruik van het dagarrangement à € 34,50.

Cursusplaatsen en data
De Spoedcursus Sociale Hygiëne start om de week in 75 cursusplaatsen door geheel Nederland. Er is dus altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt.

Bekijk hier de cursuslocaties en de data

Mondeling of schriftelijk
Als je geen tijd hebt voor de les dan kun je kiezen uit:
• Schriftelijk Spoedpakket Sociale Hygiëne: je ontvangt het cursuspakket met cursusboek Sociale Hygiëne. Het pakket komt via TURBO-levering bij je thuis. De cursus neem je zelfstandig door.
• Schriftelijke Thuiscursus Sociale Hygiëne met huiswerkbegeleiding

Met de schriftelijke thuiscursus kun je op elk gewenst moment beginnen. Ook de schriftelijke thuiscursus kun je afsluiten met een SVH-examen bij jou in de buurt. Bel hiervoor met SHO via telefoonnummer 076-5710078.

Meld je hier aan voor het Schriftelijk Spoedpakket

Meld je hier aan voor de Schriftelijke Thuiscursus

SVH Examen
Het SVH examen is schriftelijk en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Het examengeld voor het examen aan het eind van de dagcursus bedraagt € 139,-. Na goed gevolg ontvang je het SVH Diploma Sociale Hygiëne.

Cursusgeld
Het cursusgeld voor de ééndaagse Spoedcursus Sociale Hygiëne bedraagt € 198,-. Het cursusgeld voor het schriftelijk Spoedpakket met directe levering bedraagt € 159,- en voor de Thuiscursus met huiswerkbegeleiding € 129,-. Het cursusgeld is inclusief lesmateriaal en gratis proefexamen, exclusief dagarrangement en examengeld. Zodra we je aanmelding voor de Spoedcursus ontvangen hebben, sturen we je het lesmateriaal toe.

Heb je het lesmateriaal al in je bezit, dan betaal je alleen voor de cursus. Of wil je alleen examen Sociale Hygiëne doen? Bel dan telefoonnummer 076-5710078 en vraag naar je korting op het cursusgeld. Ook wanneer je in termijnen wilt betalen, bel je met 076-5710078.

Alle genoemde bedragen op deze pagina zijn exclusief BTW.

Heb je overdag geen tijd, kies dan voor de Avondcursus Sociale Hygiëne.