RSS Feed

Nieuwsoverzicht

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de horecabranche? Meld je dan aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief! Hierin vind je altijd een actueel overzicht van het laatste nieuws uit de branche, wetgeving en andere wetenswaardigheden.
 • Het afgelopen jaar liepen 458 duizend werknemers lichamelijke of geestelijke schade op door een ongeval tijdens het werk. In de horeca vonden in 2013 de meeste arbeidsongevallen plaats, zo blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) en TNO. Ruim 12% van de medewerkers in de horeca-branche was slachtoffer van een ongeval.
 • De nieuwe regelgeving op het gebied van allergenen gaat op 13 december in, maar veel horecaondernemers zijn hier nog lang niet klaar voor. Door het gratis beschikbaar stellen van allergenen-iconen hoopt Stichting Horeca Onderwijs op een uniforme implementatie van de allergenenwetgeving. Met de gratis iconen en een gratis administratieve tool proberen wij ondernemers een helpende hand te bieden, zodat zij het overzichtelijk en herkenbaar kunnen maken voor consumenten.
 • Vanaf 7 juli start de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) met een pilot waarbij de inspectieresultaten van ongeveer 2000 lunchrooms openbaar worden gemaakt. De resultaten zijn in te zien op de NVWA-website en via een speciaal hiervoor ontwikkelde app.
 • Alle cursisten maken bij het invullen van de enquête kans op één van de bioscoopbonnen die we iedere 2 maanden weggeven.
 • Het kabinet komt met stevige en ingrijpende maatregelen om de risico's in de vleesketen aan te pakken. Door een gedragscode en aansprakelijkheid moeten bedrijven meer eigen verantwoordelijkheid nemen en er komt een omvangrijke aanpak om fraudeurs op te sporen. Het toezicht op en de keuring binnen de vleesketen zal volledig onder de overheid gaan vallen. Ook zijn een verscherping van importcontroles en modernisering van de Europese regelgeving nodig, zo schrijven staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken en minister Schippers van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer.
 • Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid controleert nog het hele jaar op misstanden in de horeca, zo meldt zij op haar website. Ook in de detailhandel en land- en tuinbouw worden gerichte controles uitgevoerd. Met name bedrijven die eerder in de fout gingen kunnen een bezoek verwachten.
 • De directeur-generaal van de Voedsel- en Warenautoriteit, Harry Paul, vindt het aantal incidenten in de Nederlandse voedselsector verontrustend. Hij uitte zijn zorgen onlangs in het Financieel Dagblad.
 • 27-01-2014 Allergenenwetgeving
  Op 22 november 2011 is de nieuwe Verordening Verstrekking (EU) Nr. 1169/2011 van voedselinformatie gepubliceerd. Uiterlijk per productiedatum 13 december 2014 moeten alle producten aan deze Verordening voldoen.
 • De huidige leeftijdstickers moeten vervangen worden vóór 1 januari 2014.
 • Het komt echt voor, dat een restaurant per direct gesloten wordt! Veel ondernemers denken dat het wel goed zit met de Hygiëne maar bij een controle van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit, blijkt dat vaak tegen te vallen.