Crisismanagement – Dag (0,5 dag)

  • Van 09:00 uur tot 13:30 uur
  • 295,- excl. btw

Je leert tijdens deze cursus o.a.:

Crisisbeheersing
Crisiscommunicatie
Crisisbestrijding
Rollen van een crisisteam
Planvorming en oefening
Voorbeelden uit de praktijk

Cursusinformatie

Veel bedrijven zijn voorbereid op eventuele incidenten. Incidenten hebben vooral een operationeel karakter en worden vaak opgepakt door Bedrijfshulpverleners, beveiligers of IT-ers. Een incident kan uitgroeien tot een crisis. De kans op een crisis groeit door factoren als media-aandacht, onrust onder medewerkers/ouders/patiënten of de maatschappij als geheel.

Een nauwkeurige voorbereiding draagt eraan bij dat we de impact van een crisis kunnen beheersen. Bij een crisis is een gecoördineerde aanpak nodig om de besluitvorming te regisseren en te stroomlijnen. De taken en de rollen moeten voor iedereen helder zijn en iedereen moet snel kunnen schakelen. Bij een crisis is de dreiging, de urgentie en de onzekerheid over de situatie veel groter dan bij een incident. Het tijdig en goed managen van een crisis voorkomt dat de bedrijfscontinuïteit en de toekomst van jouw organisatie ernstig in gevaar wordt gebracht.

Wat leer je tijdens de cursus Crisismanagement – Dag (0,5 dag)?
Tijdens de cursus Crisismanagement maak je kennis met de basics in crisismanagement. De cursus geeft je inspiratie en handvatten om voor jouw eigen organisatie de eerste stappen te zetten om crisismanagement, in hoofdlijnen, binnen jouw organisatie op te zetten en te implementeren.

Direct en gemakkelijk inschrijven

Doelgroep

Bedrijfshulpverleners, Coördinatoren/Hoofden BHV, managers die verantwoordelijk zijn voor crisismanagement(beleid) binnen de eigen organisatie, crisisteamleden, beveiligers, IT-ers en een ieder die geïnteresseerd is in het onderwerp crisismanagement

Toelatingseisen

Geen vooropleiding nodig
Je dient wel te beschikken over enige leidinggevende en communicatieve vaardigheden

Examen

Er wordt geen examen afgenomen

Diploma/Certificering

Certificaat Crisismanagement

Cursusduur

De cursus duurt van 09.00 uur tot 13.30 uur en vindt plaats in Utrecht

Cursusgeld

€ 295,00 inclusief certificering en dagarrangement, exclusief btw

Geldigheid

Het is wenselijk om de cursus na een aantal jaar te herhalen om je kennis up-to-date te houden en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van crisisbeheersing en crisisbestrijding mee te krijgen