Gastronomie – E-learning met praktijkdagen (15 dagen)

  • E-learning met 15 praktijkdagen
  • 3.495,- excl. btw

Je leert tijdens deze cursus o.a.:

Smaakfactoren en smaakbeleving
Smaakprofielen van dranken en gerechten
Beste drank- en spijscombinaties

Cursusinformatie

De effecten van smaak en smaakbeleving, daar weet jij alles van nadat je de cursus Gastronomie hebt gevolgd. Je houdt hierbij rekening met de receptuur, de samenstelling van gerechten, de bewerkingstechnieken, de bereidingstechnieken, de garing, de temperatuur van het gerecht en/of de drank en uiteraard de presentatie.

Je wordt begeleid door een team van docenten waaronder Top-sommelier Jan-Willem van der Hek en krijgt lessen van verschillende SVH Meesterkoks. Er doen maximaal 25 deelnemers mee.

Wat leer je tijdens de cursus Gastronomie?
Tijdens de cursus leer je aan de hand van een smaakkubus de plaats te bepalen van dranken en gerechten binnen de 8 bestaande smaakprofielen. Je leert het smaakprofiel van dranken en gerechten vast te stellen op basis van (universele) smaakfactoren: mondgevoel, smaakgehalte, smaakcomplexiteit en smaaktype. Ook leer je je gasten te adviseren over de beste drank- en spijscombinaties waarbij je rekening houdt met je bedrijfsformule, het verwachtingspatroon van je gast, allergeneninformatie, smaakcombinaties en smaakopbouw, het tijdstip op de dag, het seizoen en de culturele context.

Direct en gemakkelijk inschrijven

Doelgroep

Medewerkers in een restaurant of horecabedrijven die graag willen weten welke effecten smaak en smaakbeleving hebben op dranken en gerechten en die ook willen kunnen beargumenteren welke drank- en spijscombinaties het beste zijn

Toelatingseisen

Je dient in het bezit te zijn van een MBO Diploma Niveau 3
Wil je de cursus Gastronomie volgen, maar geen examen doen dan is een goede motivatie voldoende

Examen

SVH examen Gastronomie

(deze is niet bij de prijs inbegrepen)

Diploma/Certificering

WTOL Certificaat en eventueel SVH Diploma Gastronomie

Cursusduur

De cursus Gastronomie bestaat uit 15 lesdagen en het doorlopen van een E-learningprogramma

Cursusgeld

€ 3.495,00 inclusief 15 lesdagen en inclusief toegang tot de online SVH leeromgeving, exclusief SVH examengeld en btw

Geldigheid

Onbeperkt

Extra

Wij werken voor deze cursus samen met WTOL Academy

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om twee cursussen tegelijk te volgen?

Ja, dat is geen probleem. Mits de mondelinge cursussen op verschillende data gepland zijn. Bij de schriftelijke cursussen is het geen probleem om tegelijkertijd meerdere cursussen te volgen.
INSCHRIJVING OPENSVH Leermeester +

Na een succesvolle pilot Leermeester+ is nu de cursus open voor inschrijving. De SVH Leermeester+ opleiding bereid jou voor op een nieuwe taak als Leermeester waarmee je nieuwe medewerkers aan je bedrijf kan gaan binden.