• Home
  • Cursussen
  • Incompany
  • Locaties
  • Info
  • Klanten login
  • Contact
Bel ons 076 - 57 100 78 Direct inschrijven
Hygiënecode HACCP
Home Cursussen Sociale Hygiëne, HACCP & Allergenen Hygiënecode HACCP

Kies een periode

  • December 2020
  • Januari 2020
  • Februari 2020
  • Maart 2020
  • April 2020
  • Mei 2020
  • Juni 2020
  • Juli 2020
  • Augustus 2020
  • September 2020
  • Oktober 2020
  • November 2020

Kies een provincie

  • Friesland
  • Gelderland
  • Groningen
  • Limburg
  • Noord-Brabant
  • Noord-Holland
  • Overijssel
  • Utrecht
  • Zeeland
  • Zuid-Holland

Kies een plaats

  • Den Haag
  • Leiden
  • Rotterdam
  • Cursusoverzicht
  • Informatie
  • FAQ
  • Contact
  • Inschrijven

Hygiënecode HACCP Rotterdam

← Terug naar cursusoverzicht

Mijn keuze:

Zuid-Hollandx Rotterdamx December 2020x
16 december 2019 Rotterdam (Zuid-Holland) Inschrijven
07 december 2020 Rotterdam (Zuid-Holland) Inschrijven

Rotterdam
Zuid-Holland

16 december 2019
Inschrijven

Rotterdam
Zuid-Holland

07 december 2020
Inschrijven

Cursusinformatie

Wil je de Voedsel en Waren Autoriteit een stap vóór blijven? Volg dan de cursus Hygiënecode HACCP in slechts één dag! Van horecabedrijven wordt geëist dat er volgens de regels van de Hygiënecode wordt gewerkt. Deze code voldoet aan de HACCP eisen.

Wat leer je tijdens de cursus Hygiënecode HACCP

Tijdens de eendaagse cursus Hygiënecode HACCP leer je hoe je met bederfelijke eet- en drinkwaren om moet gaan en hoe je de verplichte Hygiënecode voor de horeca in de praktijk moet toepassen.  Onderwerpen die onder meer aan bod komen, zijn:

  • Hygiënecode en bedrijfsbeleid
  • Persoonlijke hygiëne en schoonmaak
  • Temperatuurbeheersing
  • Kruisbesmetting en ongediertebestrijding
  • Inkoop, ontvangst, opslag en bereiding van producten
  • Presenteren en serveren
  • Levensmiddelenafval
  • Inrichten bedrijfsruimten

Veiligheid

“Al mijn medewerkers weten door de cursus HACCP Hygiënecode hoe zij de Hygiënecode moeten toepassen. Dit zorgt voor een optimale hygiëne in ons bedrijf en dus voor meer voedselveiligheid"

Doelgroep Alle medewerkers in de horeca, catering en instellingskeukens. Denk ook aan beheerders, medewerkers en vrijwilligers in sportkantines, verenigingen of buurthuizen
Toelatingseisen Geen vooropleiding nodig
Examen Aan het eind van de dag krijg je een toets
Diploma/certificering SHO certificaat van deelname
Cursusduur Één dag van 10.00 tot 16.00 uur
Cursusgeld € 257,50 inclusief lesmateriaal, certificering en dagarrangement, excl. btw
Geldigheid Het is wenselijk om deze cursus na een aantal jaar te herhalen om je kennis up-to-date te houden
Extra Je kunt ook kiezen voor de schriftelijke thuiscursus Hygiënecode HACCP, neem hiervoor contact met ons op

Locaties en cursusdata

SHO verzorgt maandelijks op ruim 50 locaties verspreid door heel Nederland cursussen. De cursuslocaties zijn ingedeeld in verschillende regio's. Er is dus altijd een locatie voor je in de buurt. Bekijk het locatieoverzicht.

Veelgestelde vragen

Is de cursus Sociale Hygiëne hetzelfde als de cursus Hygiënecode HACCP?
Nee, Sociale Hygiëne houdt in dat je op een gezonde (sociale) manier met mensen omgaat. Je leert onder andere op een respectvolle manier aan een dronken persoon te vertellen dat hij/zij echt niet meer kan bestellen. Bij de cursus Hygiënecode HACCP leer je hoe je de Hygiënecode moet toepassen in de praktijk oftewel hoe je zorgt voor een optimale voedselhygiëne.
Is het mogelijk om twee cursussen tegelijk te volgen?
Ja, dat is geen probleem. Mits de mondelinge cursussen op verschillende data gepland zijn. Bij de schriftelijke cursussen is het geen probleem om tegelijkertijd meerdere cursussen te volgen.
Als je alleen een broodje kroket of een tosti aan je gasten serveert, moet je dan toch volgens de Hygiënecode HACCP werken?
Ja, op het moment dat je met bederfelijke eet- of drinkwaren in aanraking komt, dien je volgens de Hygiënecode HACCP te werken. Ook bier is een bederfelijk voedingsmiddel.
Moet ik examen doen na de cursus Hygiënecode HACCP?
Aan het eind van de cursusdag krijg je een schriftelijke toets. Bij goed gevolg ontvang je een SHO certificaat van deelname. Dit certificaat kun je tijdens een controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWMA) aan de controleur laten zien. Echter blijft het je eigen verantwoordelijkheid om de opgedane kennis uit de HACCP cursus ook daadwerkelijk in de praktijk toe te passen.

Heb je nog vragen of specifieke wensen? Wij helpen je graag!

Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

  • 076 - 57 100 78
  • info@sho-horeca.nl
  • start een chat

Nieuws

  • 02/10/2019 - Wijzigingen theorie Sociale Hygiëne n.a.v. Rookverbod
  • 20/11/2018 - Nieuw: Cursus Horecaportier met SVH examendag
  • 08/11/2018 - Stichting Horeca Onderwijs (SHO) viert haar 35-jarig jubileum

Bekijk alle berichten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief.

Facebook LinkedIn Twitter

© 2019 - Marktleider in Horeca opleidingen & BHV-cursussen Algemene voorwaarden Privacy Contact

logos

Ontwerp & ontwikkeling door NoBears

  • Home
  • Cursussen
  • Incompany
  • Locaties
  • Info
  • Klanten login
  • Contact
Bel ons 076 - 57 100 78