Sociale Hygiëne – Online les (8 uur)

  • 395,- excl. btw

Je leert tijdens deze cursus o.a.:

Omgaan met gasten
Bedrijfsformule
Gastvrijheidsformule
Alcoholwet
Regelhandhaving
Omgaan met intimidatie, agressie en geweld
Gespreksmodellen
Alcoholbeleid, drugsbeleid en gokbeleid
Inrichtingseisen en voorzieningen
Veiligheid in het horecabedrijf

Cursusinformatie

Heb je een bedrijf of organisatie waarin je alcohol schenkt en/of verkoopt dan dien je volgens de Alcoholwet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Wist je dat er altijd minimaal één persoon tijdens openingsuren in het bedrijf aanwezig moet zijn die het SVH Diploma Sociale Hygiëne heeft? Deze eis geldt níet alleen voor de bedrijfsleider of de eigenaar, maar voor iedereen die met zijn/haar naam op de vergunning vermeld staat. Voldoe aan de wettelijke eisen en voorkom boetes of een eventuele bedrijfssluiting!

Wat leer je tijdens de cursus Sociale Hygiëne – Online les (8 uur)?
Tijdens de online lesdag word je goed voorbereid op het officiële SVH examen Sociale Hygiëne. Je maakt je handige methoden eigen om gasten duidelijk te maken wat in je bedrijf wel en niet is toegestaan en leert hoe je de veiligheid en het welzijn van jezelf, je collega’s en gasten kunt garanderen.

Hoe werkt de online les?
Vanaf je eigen computer, tablet of telefoon log je in op de afgesproken dag en tijd. Vervolgens neem je deel aan het online lesprogramma van 8 uur. De docent behandelt de lesstof, jij kunt vragen stellen en zo ga je goed voorbereid op weg naar het SVH examen. Wanneer je het programma hebt afgerond, kun je het officiële SVH examen Sociale Hygiëne aanvragen. Dit examen wordt op een groot aantal locaties door het hele land afgenomen.

Wat anderen zeggen
Het is een prettig idee dat iedereen over het SVH Diploma Sociale Hygiëne beschikt. Dan is het inroosteren niet zo’n uitdaging en hoef ik me geen zorgen te maken als er zieken zijn.

Direct en gemakkelijk inschrijven

Doelgroep

Ondernemers, leidinggevenden en medewerkers van horecabedrijven en slijterijen. Beheerders, medewerkers en vrijwilligers in sportkantines, verenigingen, buurthuizen of instellingen

Toelatingseisen

Geen vooropleiding nodig

Examen

SVH examen dat bestaat uit 40 meerkeuzevragen

Diploma/Certificering

SVH Diploma Sociale Hygiëne

Cursusduur

De online lesdag duurt 8 uur, voor het SVH examen bezoek je een examenlocatie bij jou in de buurt

Cursusgeld

€ 395,00 inclusief lesmateriaal, online lesdag, examengeld en certificering, exclusief btw

Geldigheid

Het is wenselijk om de cursus na een aantal jaar te herhalen om je kennis up-to-date te houden

Extra

Er zijn verschillende varianten van de cursus Sociale Hygiëne beschikbaar. Kun je overdag geen les volgen? Kijk dan eens naar de avondcursus of naar de andere online mogelijkheden

Zijn de verschillende cursusvarianten qua inhoud gelijk?

Ja, inhoudelijk zijn de cursussen hetzelfde. Alleen de manier waarop je de lesstof tot je neemt is anders. De één vindt het prettig om klassikaal, onder begeleiding van een deskundige docent, de stof door te nemen. De ander neemt de lesstof liever in eigen tijd en eigen tempo door.

Moet ik als ondernemer/eigenaar van het bedrijf ook aan de eis Sociale Hygiëne voldoen als mijn bedrijfsleider dit diploma heeft?

Ja, ook als ondernemer/eigenaar moet je aan de eis Sociale Hygiëne voldoen. Iedereen die op de vergunning vermeld staat, dient het diploma Sociale Hygiëne in zijn/haar bezit te hebben. Zelfs wanneer de persoon op de vergunning niet in het bedrijf werkt.

Uit hoeveel vragen bestaat het SVH examen Sociale Hygiëne en hoeveel fouten mag ik maken?

Het SVH examen Sociale Hygiëne bestaat uit 40 vragen. Wanneer je niet meer dan 11 fouten maakt, ben je geslaagd.

Is de cursus Sociale Hygiëne hetzelfde als de cursus HACCP?

Nee, Sociale Hygiëne houdt in dat je op een gezonde (sociale) manier met mensen omgaat. Je leert onder andere op een respectvolle manier aan een dronken persoon te vertellen dat hij/zij absoluut geen alcohol meer kan bestellen of kopen. Bij de cursus HACCP leer je hoe je de Hygiënecode moet toepassen in de praktijk oftewel hoe je zorgt voor een optimale hygiëne van je voedsel, van je dranken en van je werkplek.

Ik wil alleen examen Sociale Hygiëne doen, kan dat?

Ja, dit is mogelijk. Bel hiervoor naar telefoonnummer 076-5710078.

Hoe vaak moet ik op herhaling voor Sociale Hygiëne?

We adviseren je om de cursus Sociale Hygiëne na een aantal jaar te herhalen om je kennis te updaten en uit te breiden.