Wijn Vinoloog – Dag (20 dagen)

  • Van 10:00 uur tot 17:00 uur (20x)
  • 3.495,- excl. btw

Je leert tijdens deze cursus o.a.:

Wijngebieden, druivenrassen en vinificatietechnieken
Smaak in wijnen en gerechten
Neutraal beoordelen van wijnen
Juiste wijn bij een gerecht
Gerecht naar de wijn koken
Je gasten uitdagen en verrassen met wijnen en gerechten

Cursusinformatie

Als aankomend (gastronoom) sommelier en professional is de cursus Vinoloog de ideale aanvulling om jezelf zo deskundig mogelijk op te leiden. Je proeft series wijnen die speciaal zijn samengesteld voor het aanleren van een goede proeftechniek, ontwikkelt en verfijnt je zintuigelijke eigenschappen en wordt klaargestoomd om in een breed kader gasten te kunnen adviseren over wijn en spijs.

Waaruit bestaat de cursus Vinoloog – Dag (20 dagen)?
Het lesmateriaal bestaat uit een onlineprogramma en bij aanvang van de cursus ontvang je een werkmap. De werkmap is een basismap en groeit tijdens de cursus met actuele informatie van zowel deelnemer als docent. Voor de start van de cursus ontvang je een aanbevolen literatuurlijst. Tijdens de cursus gebruiken we het SVH lesboek ‘Aan de slag met wijn’.

Je wordt begeleid door een team van docenten waaronder Top-sommelier Jan-Willem van der Hek en SVH Meesterkok Robert Kranenborg. Er doen maximaal 25 deelnemers mee.

Direct en gemakkelijk inschrijven

Doelgroep

Voor iedereen met serieuze wijnambities, zowel voor mensen die wijn als hobby hebben en een serieuze wijnopleiding willen volgen als voor hen die beroepsmatig een wijnopleiding willen volgen

Toelatingseisen

Je dient in het bezit te zijn van het SVH Diploma Wijn 3

Examen

Het SVH examen Vinoloog bestaat uit 3 examenonderdelen: SVH examen Vinoloog Theorie A, SVH examen Vinoloog Theorie B en SVH examen Vinoloog Organoleptisch

(dit complete examen is niet bij de prijs inbegrepen)

Diploma/Certificering

WTOL Certificaat en eventueel SVH Diploma Vinoloog

Cursusduur

De cursus Vinoloog bestaat uit 20 lesdagen van 10.00 uur tot 17.00 uur en het doorlopen van een E-learningprogramma, de cursus vergt minstens 1 uur zelfstudie per dag

Cursusgeld

€ 3.495,00 inclusief 20 lesdagen en inclusief toegang tot de online SVH leeromgeving, exclusief SVH examengeld en btw

Geldigheid

Onbeperkt

Extra

Wij werken voor deze cursus samen met WTOL Academy

Veelgestelde vragen

Zijn de verschillende cursusvarianten qua inhoud gelijk?

Ja, inhoudelijk zijn de cursussen hetzelfde. Alleen de manier waarop je de lesstof tot je neemt is anders. De één vindt het prettig om klassikaal, onder begeleiding van een deskundige docent, de stof door te nemen. De ander neemt de lesstof liever in eigen tijd en eigen tempo door.

Waarom kiezen voor E-learning of juist niet?

Wanneer je het geen probleem vindt om de theorie zelfstandig door te nemen, is E-learning wellicht iets voor jou. Daardoor ben je minder tijd afwezig van jouw werk. Neem je de theorie liever klassikaal door onder begeleiding van een deskundige docent dan kun je beter voor de mondelinge cursus kiezen.
INSCHRIJVING OPENSVH Leermeester +

Na een succesvolle pilot Leermeester+ is nu de cursus open voor inschrijving. De SVH Leermeester+ opleiding bereid jou voor op een nieuwe taak als Leermeester waarmee je nieuwe medewerkers aan je bedrijf kan gaan binden.