04/04/2017
Eigenaar van Stichting Horeca Onderwijs en Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland, André Pols, heeft commercieel manager Carolien Tollenaar per 3 april 2017 aangesteld als adjunct-directeur. Als eigenaar van haar sprekers- en evenementenbureau staat ‘informatie delen’ en ‘kwaliteit van trainen’ b...
Lees meer
07/06/2016
Bij veel horecagelegenheden zorgen diverse keurmerken, beoordelingen van recensiewebsites en certificeringen van andere instanties voor een wildgroei aan gevelbeplakking. Een nieuwe sticker van Stichting Horeca Onderwijs (SHO) combineert de leeftijdsaanduiding van alcohol- en tabaksverkoop met de aa...
Lees meer
02/06/2016
Brenda van Dranen (directeur van Stichting Horeca Onderwijs) heeft Restaurant Smaakwater in Raamsdonksveer bezocht om de nieuwe alcohol-leeftijdssticker te overhandigen en de eigenaren Bart en Jamie in het zonnetje te zetten.Brenda werd vriendelijk ontvangen en heeft onder het genot van een hapje en...
Lees meer
14/04/2016
Je ziet ze tegenwoordig op ieder festival: Foodtrucks, een soort rijdende restaurantjes. Voor culinaire ZZP’ers een laagdrempelige manier om een eigen horecagelegenheid te openen. Hieronder de ervaring van een startende ondernemer en cursist, Alex de Hondt van LEX & BERRIES.In 2010 werd ik geïnspire...
Lees meer
06/04/2016
De SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen is opgericht op initiatief van sociale partners in 2002. Het doel van de regeling is het bieden van een keurmerk dat helderheid geeft over de kwaliteit van opleidingen aan iedereen die een horecaopleiding wil gaan volgen. Het keurmerk helpt bij het maken v...
Lees meer
11/02/2015
Per februari 2015 is de cursus "Basisvaardigheden Horeca" toegevoegd aan het cursusaanbod van SHO. Met deze cursus doe je voldoende vakkennis op en kan je professioneel aan de slag in een Horecabedrijf.Waarom? De meeste werknemers gaan zonder specifieke kennis van zaken aan de slag in de horeca. Jui...
Lees meer
11/02/2015
Per februari 2015 is de cursus "Basisvaardigheden Horeca" toegevoegd aan het cursusaanbod van SHO. Met deze cursus doe je voldoende vakkennis op en kan je professioneel aan de slag in een Horecabedrijf.Waarom? De meeste werknemers gaan zonder specifieke kennis van zaken aan de slag in de horeca. Jui...
Lees meer
27/11/2014
De nieuwe allergenenwetgeving die horecaondernemers verplicht stelt allergenen informatie te verstrekken aan hun klanten gaat per 13 december in. Omdat Stichting Horeca Onderwijs merkt dat veel ondernemers hulp nodig hebben met de voorbereiding hiervan, bieden we de allergenen-tool gratis aan op onz...
Lees meer
10/07/2014
De nieuwe regelgeving op het gebied van allergenen gaat op 13 december in, maar veel horecaondernemers zijn hier nog lang niet klaar voor. Door het gratis beschikbaar stellen van allergenen-iconen hoopt Stichting Horeca Onderwijs op een uniforme implementatie van de allergenenwetgeving. Met de grat...
Lees meer
04/04/2014
Per april 2014 is de cursus "EHBO aan kinderen" toegevoegd aan het cursusaanbod van SHO. De cursus behandelt de onderwerpen van de Eerste Hulp aan kinderen van het Oranje Kruis. Voor het volgen van deze cursus is geen voorkennis van Eerste Hulp noodzakelijk.Waarom? Ieder jaar belanden er tienduizend...
Lees meer