Spoedcursus Hygiënecode HACCP

Wil je de Voedsel en Waren Autoriteit een stap vóór blijven? Volg dan de Spoedcursus Hygiënecode HACCP in slechts één dag! Van Horecabedrijven wordt geëist dat er volgens de regels van de Hygiënecode wordt gewerkt. Deze Code voldoet aan de HACCP-eisen. Met de vernieuwde cursus Hygiënecode HACCP leer je hoe je met de Code om moet gaan en de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit een stap vóór kunt blijven. Kortom: je leert hoe je probleemloos de goedkeuring van de NVWA kunt ontvangen.

Algemeen
Als goede ondernemer dien je er altijd voor te zorgen dat op je producten niets aan te merken valt. Voedsel mag in geen geval besmet raken. Over de nare gevolgen daarvan hoeven wij je niets te vertellen. Voor een bedrijf is de hygiëne van groot belang en de vernieuwde Hygiënecode is daarbij de leidraad. Met de Code in de hand zorg je voor een optimale hygiëne in je bedrijf en dus voor meer 'veiligheid' van je gasten. De cursus is voor ondernemers, medewerkers en zelfs vrijwilligers. Kortom, voor een ieder die met bederfelijke eet- en drinkwaren te maken heeft. Als ondernemer is het je verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat iedereen zo is opgeleid dat ze volgens de vernieuwde Hygiënecode kunnen werken. Tijdens de cursus wordt de Hygiënecode behandeld en je leert als medewerker en als leidinggevende hoe je met bederfelijke eet- en drinkwaren moet omgaan. Praktijksituaties zijn hierbij heel belangrijk. De docent legt je ook uit hoe de controleur zijn beoordeling uitvoert en wat hij/zij belangrijk vindt. Dat bedoelen we dus met 'een stapje vóór blijven'.

Voor wie?
Voor alle medewerkers in de Horeca, catering en instellingskeukens. En ook voor beheerders, medewerkers en vrijwilligers in sportkantines, verenigingen, buurthuizen of instellingen.

Toelatingseisen
Er is geen vooropleiding nodig.

Inhoud
• Hygiënecode en bedrijfsbeleid
• Persoonlijke hygiëne en schoonmaak
• Temperatuurbeheersing
• Kruisbesmetting en ongediertebestrijding
• Inkoop, ontvangst, opslag en bereiding van producten
• Presenteren en serveren
• Levensmiddelenafval
• Inrichten bedrijfsruimten

Cursusduur en lestijden
De Spoedcursus Hygiënecode HACCP bestaat uit één lesdag van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de dagcursus maak je gebruik van het dagarrangement à € 34,50.

Cursusplaatsen en data
De cursus start om de maand in meer dan 25 cursusplaatsen door geheel Nederland. Er is altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt.

Bekijk hier de cursuslocaties en de data


Certificering

Indien de cursus met voldoende resultaat wordt gevolgd, ontvang je een Certificaat van Deelname van SHO. De certificeringskosten bedragen € 25,-.

Geen tijd voor de les, je kunt kiezen uit:
• Spoedpakket HACCP: je ontvangt het cursuspakket, compleet met cursusboek Hygiënecode HACCP en de bijlage met antwoorden op vragen. Het pakket komt via directe levering bij je thuis. De cursus neem je zelfstandig door.
• Schriftelijke thuiscursus Hygiënecode HACCP met huiswerkbegeleiding.

Meld je hier aan voor het Schriftelijk Spoedpakket

Meld je hier aan voor de Schriftelijke Thuiscursus

Cursusgeld
Het cursusgeld voor de Spoedcursus Hygiënecode HACCP bedraagt € 198,-. Schriftelijk Spoedpakket met directe levering: € 159,-. Schriftelijke thuiscursus met huiswerkbegeleiding: € 129,-. Het lesgeld is inclusief lesmateriaal en exclusief dagarrangement en certificeringskosten.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.
geen servicekosten