fbpx

Persoonlijk advies staat bij SHO voorop

Wellicht ken je ons veelal of alleen van de cursussen die wij aanbieden, maar wij doen al vele jaren meer dan dat. Als betrouwbare partner zijn wij er niet alleen om les te geven, maar juist ook om jou te ondersteunen door middel van passende adviezen of simpelweg de helpende hand toe te reiken wanneer jezelf even de draad kwijt bent of niet de tijd hebt om alle regels tot op de letter nauwkeurig na te lezen. Met onze jarenlange ervaring staan wij graag aan jouw zijde met passende adviezen.

Let wel, onze adviestak is er niet alleen voor de beginnende horeca-ondernemer, maar juist ook voor de doorgewinterde vakmensen. Ogen openen en bijsturen, dat is wat wij doen en dat alles vanuit onze liefde voor het horecavak.

Ons docententeam is al jarenlang actief in de horeca. Zij kennen dan ook alle ins and outs. Sommige docenten hebben eerder gewerkt als voedselveilligheidsinspecteur, anderen hebben een eigen horecabedrijf gehad of op verschillende scholen les mogen geven waardoor de kennis altijd up-to-date moest zijn. Al met al hebben wij een deskundig en compleet team en dat team is er om jou te helpen!

Zo zijn wij in staat om een goed adviesrapport te schrijven of mondeling advies te geven op basis van een nulmeting. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een nulmeting HACCP-Allergenen beleid. Ieder bedrijf dat zich bezighoudt met de bereiding, de verwerking, de behandeling, de verpakking, het vervoer en de distributie van eet-en drinkwaren moet immers volgens de wet voldoen aan de HACCP-richtlijnen en de Allergenendeclaratie. En wist jij dat er met enige regelmaat aanpassingen kunnen worden doorgevoerd in de wetgeving?

Daarnaast kunnen wij de Alcoholwet haast dromen, maar niet alleen dat. We weten ook precies hoe deze te implementeren. De Alcoholwet verplicht je immers tot het voeren van een sociaal hygiënisch beleid en dat omvat meer dan je denkt. Mocht je jouw SVH Diploma Sociale Hygiëne hebben behaald dan herinner je vast wel hoe complex dat kan zijn en hoeveel meer er van je gevraagd wordt dan alleen het verzorgen van je gasten. Met een nulmeting Alcoholwet zijn wij in staat om voor jou inzichtelijk te maken of je aan alle wettelijke verplichtingen voldoet of niet. We brengen jarenlang ervaring mee wat je bovendien kan helpen om wellicht processen efficiënter in te richten.

Uiteraard geldt voor startende ondernemers dat we met jullie graag de stap zetten voor de nulmeting, dus dat we met elkaar goed neerzetten hoe de Alcoholwet en de HACCP-Allergenen regels te implementeren. Want wellicht heb je nog zo hard gestudeerd op al dat er bij komt kijken om je eigen horecazaak te starten, het is in de praktijk vaak lastiger dan je denkt en hulp vanuit deskundig oogpunt kan je behoeden voor veelgemaakte fouten (en eventuele bijbehorende boetes).

Graag komen we 6 maanden na het uitbrengen van ons advies, of dat nu is op basis van een nulmeting of op basis van de implementatie, nog eens bij je langs voor een audit. Dit om te zien of nog steeds of wellicht nu wél aan de wettelijke regels wordt voldaan.

Onze nulmetingen en de bijbehorende implementatie zijn uiteindelijk gericht op drank- en voedselveiligheid en op het respectvol en sociaal omgaan met je gasten. Niemand wil dat één van zijn/haar gasten ziek naar huis gaat. Dus laten we er allemaal voor zorgen dat die kans zo klein mogelijk is. Maar we weten allemaal dat er bij de horeca meer komt kijken dan alleen ons bezig te houden met eten en drinken. De drank en het voedsel dat we serveren moet veilig zijn, maar ons gebouw ook en de gasten moeten ook veilig naar buiten begeleid kunnen worden als er bijvoorbeeld brand uitbreekt. Daarom adviseren wij jou, in samenwerking met ons zusterbedrijf SBN, ook op het gebied van bedrijfsveiligheid. Dit doen wij door middel van het aanbieden van hulp bij de ontwikkeling van een RI&E met Plan van Aanpak of bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van een BHV-plan inclusief ontruimingsplan, uiteraard volgens de NEN8112 norm.

BELANGRIJK NIEUWSRegister Sociale Hygiëne

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne gaat pas vanaf 1 juli 2023 open. U kunt nu nog niet inloggen voor herregistratie. Voor meer informatie klik hier.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.