Horecaportier – Dag (1,5 dag)

  • Lesdag van 9:00 uur tot 17:00 uur en een week later examen van 13:00 uur tot 17:00 uur
  • klassikaal
  • 835,- excl. btw

Ieder horecabedrijf dat met portiers werkt, is volgens de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus verplicht gediplomeerde portiers in dienst te hebben. Als horecaportier heb je de belangrijke en verantwoordelijke taak om elke gast onbezorgd en veilig te laten genieten in bijvoorbeeld een discotheek, café of nachtclub.

Wat leer je tijdens de cursus Horecaportier – Dag (1,5 dag)?
In één lesdag word je goed voorbereid op het officiële SVH examen Horecaportier dat een week later wordt afgenomen. Naast een theoretisch gedeelte komen er ook praktijksituaties aan bod. Je voert verschillende rollenspellen uit waarbij je je bewust wordt van de effecten van je eigen gedrag en van je verantwoordelijkheden als aankomend horecaportier.

Wat anderen zeggen
Agressieve en/of dronken gasten, intimidatie, drugsgebruik, ruzies, maar ook ongevallen zijn aan de orde van de dag in de horeca. Het is de kunst om goed om te gaan met deze emotionele situaties. De cursus Horecaportier geeft je allerlei handvaten hiervoor.

KlantenVertellen
Beste opleider van Nederland USP's

Horecaportier – Dag (1,5 dag) bij SHO

Arbeidsomstandigheden
Alcoholmisbruik en drugsgebruik
Sociale vaardigheden
Rechts- en wetskennis
Veiligheidspreventie
Oefenen van diverse rollenspellen

Officeel erkend door:

Direct en gemakkelijk inschrijven

Doelgroep

Iedereen die horecaportier is of wil worden en iedereen die aangesteld is voor de beveiliging van personen en goederen binnen een horecabedrijf

Toelatingseisen

Geen vooropleiding vereist

Examen

SVH examen Horecaportier Theorie met meerkeuzevragen en SVH examen Horecaportier Praktijk waarbij je in een rollenspel een praktijksituatie krijgt voorgelegd en je wordt beoordeeld op je handelen

Diploma/Certificering

SVH Diploma Horecaportier

Cursusduur

1 lesdag van 09.00 uur tot 17.00 uur gevolgd een week later door 1 examendag van 13.00 uur tot 17.00 uur

Cursusgeld

€ 835,00 inclusief lesmateriaal, examentraining, examengeld, certificering en dagarrangement, exclusief btw

Geldigheid

Het is wenselijk om de cursus na een aantal jaar te herhalen om je kennis en je vaardigheden up-to-date te houden

Extra

De cursus Horecaportier is ook beschikbaar als schriftelijk thuisstudie. Als je al in het bezit bent van het SVH Diploma Horecaportier kun je alleen de lesdag volgen als zijnde een herhalingscursus

Veelgestelde vragen

Moet ik zelf het SVH examen Horecaportier aanvragen?

De dag na de lesdag leg je het SVH examen Horecaportier af. Het SVH examen Horecaportier bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Wanneer je de klassikale cursus Horecaportier volgt, meldt SHO je automatisch aan voor het examen. Wanneer je de schriftelijke cursus Horecaportier volgt, dien je het examen zelf bij ons aan te vragen. Het theoretisch examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Het praktijkexamen bestaat uit een rollenspel van maximaal 15 minuten.

Zijn de verschillende cursusvarianten qua inhoud gelijk?

Ja, inhoudelijk zijn de cursussen hetzelfde. Alleen de manier waarop je de lesstof tot je neemt is anders. De één vindt het prettig om klassikaal, onder begeleiding van een deskundige docent, de stof door te nemen. De ander neemt de lesstof liever in eigen tijd en eigen tempo door.

Is het mogelijk om twee cursussen tegelijk te volgen?

Ja, dat is geen probleem. Mits de mondelinge cursussen op verschillende data gepland zijn. Bij de schriftelijke cursussen is het geen probleem om tegelijkertijd meerdere cursussen te volgen.
BELANGRIJK NIEUWSRegister Sociale Hygiëne

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne gaat pas vanaf 1 juli 2023 open. U kunt nu nog niet inloggen voor herregistratie. Voor meer informatie klik hier.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.