fbpx

Alle nieuwsfeitjes op een rij

Nieuw Register Sociale Hygiëne

Al sinds jaar en dag wordt het Register Sociale Hygiëne beheerd door het exameninstituut Stichting Vakbekwaamheid Horeca, beter bekend als SVH. Vanaf 1 juli 2023 komt hier echter verandering in. Wat zijn de gevolgen van deze wijziging?

Lees verder

Gefeliciteerd Leermeester+ kandidaten

05-11-2021 een dag voor in de geschiedenisboeken van de horeca. Vandaag zijn de eerste SVH Leermeester+ diploma’s uitgereikt als gevolg van de pilot die we een paar weken terug gedraaid hebben. Gefeliciteerd kandidaten!

Lees verder

Onze locaties en het coronatoegangsbewijs

Al onze locaties vallen echter in de categorie horecabedrijf. Dat betekent dat zij vanaf 25 september 2021 vanuit de overheid verplicht zijn om elke bezoeker te controleren op een Coronatoegangsbewijs. 

Lees verder

NIEUW: SVH Leermeester +

Wat zijn we trots dat we eindelijk mogen delen dat we recent een pilot Leermeester+ in samenwerking met het landelijke exameninstituut SVH hebben gedraaid. Nieuw, nieuwer, nieuwst!

Lees verder

De Alcoholwet

Vandaag, 1 juli 2021, is het zover: de nieuwe Alcoholwet treedt in werking. Hiermee komt de Drank- en Horecawet te vervallen. De naamswijziging is je vast al bekend, maar wist je ook dat de inhoud van de wetgeving verandert?

Lees verder

U vraagt, wij draaien

De afgelopen jaren, en zeker afgelopen jaar, hebben wij alles gedaan om in te spelen op jullie behoeftes. Eén van de resultaten hiervan is dat we de cursus Sociale Hygiëne inmiddels op 6 (!) verschillende manier aanbieden.

Lees verder

Eén jaar Corona

Vaak blikt een Algemeen Directeur terug of vooruit rond Oud en Nieuw. Wij hebben onze Algemeen Directeur gevraagd om dat nu te doen, nu we meer dan één jaar actief te maken hebben met COVID-19. Wat denkt zij over het afgelopen jaar?

Lees verder

Gastvrijheid juist nu

Net als jij hopen we dat het moment van opening van de horeca niet lang meer op zich laat wachten. Het belang van personeel daar hebben we je eerder opgewezen. Een andere uitdaging waar onze docent Youssef Salmi ons op wees is de gastvrijheid.

Lees verder

Open brief van de docent: Personeelstekort

Graag nemen wij u middels deze open brief mee in de visie van onze docent René Driessen over het onderwerp personeelstekort in de horeca.

Lees verder

Geef jouw horecacarrière een extra boost!

In navolging op het initiatief van SVH en KHN om de #StayHomeHospitalityAcademy te lanceren, biedt Stichting Horeca Onderwijs (SHO) je graag de mogelijkheid om jouw talent nog verder te ontwikkelen.SHO vormt dé onmisbare schakel in de vertaalslag van theorie naar praktijk.

Lees verder
BELANGRIJK NIEUWSRegister Sociale Hygiëne

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne gaat pas vanaf 1 juli 2023 open. U kunt nu nog niet inloggen voor herregistratie. Voor meer informatie klik hier.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.