Horecaportier

Officieel erkend SVH examen
Klassikaal
Schriftelijke thuisstudie

Ieder horecabedrijf dat met portiers werkt, is volgens de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus verplicht gediplomeerde portiers in dienst te hebben. Als horecaportier heb je de belangrijke en verantwoordelijke taak om elke gast onbezorgd en veilig te laten genieten in bijvoorbeeld een discotheek, café of nachtclub.

Wat anderen zeggen
Agressieve en/of dronken gasten, intimidatie, drugsgebruik, ruzies, maar ook ongevallen zijn aan de orde van de dag in de horeca. Het is de kunst om goed om te gaan met deze emotionele situaties. De cursus Horecaportier geeft je allerlei handvaten hiervoor.

Direct en gemakkelijk inschrijven

Doelgroep

Iedereen die horecaportier is of wil worden en iedereen die aangesteld is voor de beveiliging van personen en goederen binnen een horecabedrijf

Toelatingseisen

Geen vooropleiding vereist

Diploma/Certificering

SVH Diploma Horecaportier

Geldigheid

Het is wenselijk om de cursus na een aantal jaar te herhalen om je kennis en je vaardigheden up-to-date te houden

Veelgestelde vragen

Moet ik zelf het SVH examen Horecaportier aanvragen?

De dag na de lesdag leg je het SVH examen Horecaportier af. Het SVH examen Horecaportier bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Wanneer je de klassikale cursus Horecaportier volgt, meldt SHO je automatisch aan voor het examen. Wanneer je de schriftelijke cursus Horecaportier volgt, dien je het examen zelf bij ons aan te vragen. Het theoretisch examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Het praktijkexamen bestaat uit een rollenspel van maximaal 15 minuten.

Zijn de verschillende cursusvarianten qua inhoud gelijk?

Ja, inhoudelijk zijn de cursussen hetzelfde. Alleen de manier waarop je de lesstof tot je neemt is anders. De één vindt het prettig om klassikaal, onder begeleiding van een deskundige docent, de stof door te nemen. De ander neemt de lesstof liever in eigen tijd en eigen tempo door.

Is het mogelijk om twee cursussen tegelijk te volgen?

Ja, dat is geen probleem. Mits de mondelinge cursussen op verschillende data gepland zijn. Bij de schriftelijke cursussen is het geen probleem om tegelijkertijd meerdere cursussen te volgen.