fbpx

Leermeester

Volg de cursus Leermeester Horeca om erkend leerbedrijf te worden en te blijven. Er moet minimaal één gediplomeerd SVH Leermeester Horeca binnen je bedrijf werkzaam zijn. Als leermeester ben je onmisbaar voor de ontwikkeling van (nieuwe) medewerkers in de horeca. Je deelt je kennis en coacht en begeleidt je leerlingen of stagiaires en je (nieuwe) medewerkers, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot vaklieden. Een verantwoordelijke taak. De kwaliteit van jou als leermeester is hierin medebepalend.

Leermeester Horeca Examen
Tijdens de 3-daagse cursus SVH Leermeester word je goed voorbereid op het officiële SVH examen Leermeester en op het Leermeesterschap. Na de cursus en het examen heb je een goed inzicht van de verschillende werkprocessen en kun jij als erkend SVH Leermeester je vakkennis en je passie met succes overdragen aan je leerlingen of stagiaires en je (nieuwe) medewerkers.

Officieel erkend SVH examen Leermeester Horeca
Het SVH examen Leermeester wordt op de derde lesdag afgenomen en bestaat uit de examenonderdelen Portfolio, Theorie en Coachen & Begeleiden. Na de cursus Leermeester Horeca en het examen heb je een goed inzicht van de verschillende werkprocessen en kun jij als erkend SVH Leermeester je vakkennis en je passie met succes overdragen aan je leerlingen of stagiaires en je (nieuwe) medewerkers.

Wat anderen zeggen
Deze cursus gaf me waardevolle handvatten om leerlingen en nieuwe medewerkers te werven en vakkundig op te leiden.

Bekijk cursussen
30.000 cursisten gingen je dit jaar voor
076 57 100 78
KlantenVertellen
Beste opleider van Nederland USP's

Cursus Leermeester Horeca bij SHO

Officieel erkend SVH examen
Klassikaal
Also available in English
Binnenkort beschikbaar als E-learning
Herhalingsvariant

Officeel erkend door:

Dit betekent leren bij SHO

  • Beste opleider van NL
  • Grootste aanbod horecacursussen
  • 35+ locaties over heel NL

Direct en gemakkelijk inschrijven

Liever persoonlijk contact?
We helpen graag

Onze medewerkers van de klantenservice helpen je graag met het kiezen van de juiste cursus. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30u en 17:00u. E-mailen kan natuurlijk ook!

076 57 100 78
Vul ons contactformulier in
Binnen 2 werkdagen een reactie
Klantenvertellen

Ervaringen van onze cursisten

Doelgroep

De cursus SVH Leermeester Horeca is voor ondernemers, leidinggevenden, managers en medewerkers die erkend SVH leermeester willen worden in een keuken, restaurant, receptie of bedrijfskantine

Toelatingseisen

Voldoende beheersing van de Nederlandse taal

Diploma/Certificering

SVH Diploma Leermeester

Geldigheid

Het is wenselijk om de cursus na een aantal jaar te herhalen om je kennis en je vaardigheden up-to-date te houden

Extra

De cursus Leermeester Horeca is ook in de Engelse taal beschikbaar
Zie hiervoor de cursus Mentor in the Hospitality Industry

Veelgestelde vragen over de cursus Leermeester Horeca

Is het mogelijk om twee cursussen tegelijk te volgen?

Ja, dat is geen probleem. Mits de mondelinge cursussen op verschillende data gepland zijn. Bij de schriftelijke cursussen is het geen probleem om tegelijkertijd meerdere cursussen te volgen.

Wat is de meerwaarde van het SVH Diploma Leermeester?

Om een erkend leerbedrijf te kunnen worden en leerlingen of stagiaires op te kunnen leiden, moet je bij SBB (Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) een erkenning aanvragen. Eén van de eisen om deze erkenning te verkrijgen, is dat er minimaal 1 gediplomeerd SVH Leermeester in dienst is. Met het SVH Leermeester Diploma op zak beschik je over alle theoretische kennis en praktische vaardigheden om je leerlingen of stagiaires en je nieuwe medewerkers goed te kunnen begeleiden, te beoordelen en op te leiden binnen je leerbedrijf. Je kunt leerlingen of stagiaires en nieuwe medewerkers werven, selecteren, introduceren en inwerken. Je weet hoe je je medewerkers het beste kunt stimuleren om zichzelf te blijven ontwikkelen. Ook het bespreken van het begeleidings- en opleidingstraject heb je goed onder de knie.

In het verleden heb ik al één van de drie examenonderdelen van de cursus Leermeester behaald, wat nu?

Wanneer je in één keer voor alle drie de examenonderdelen Portfolio, Theorie en Coachen & Begeleiden slaagt, ontvang je het SVH Diploma Leermeester. Wanneer je slaagt voor één examenonderdeel of voor twee examenonderdelen ontvang je voor het behaalde examenonderdeel een SVH Certificaat Leermeester. Het SVH Certificaat Leermeester is 24 maanden geldig, vanaf de datum die op het certificaat vermeld staat. Dit betekent dat je binnen 24 maanden na die datum ook de overige examenonderdelen behaald moet hebben om in aanmerking te komen voor het SVH Diploma Leermeester. Is je SVH Certificaat Leermeester niet meer geldig dan moet je opnieuw examen afleggen.
BELANGRIJK NIEUWSRegister Sociale Hygiëne

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne gaat pas vanaf 1 juli 2023 open. U kunt nu nog niet inloggen voor herregistratie. Voor meer informatie klik hier.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.