HACCP-Allergenen

STAP-budget

Uitstekend

SVH erkend
Klassikaal of online
Combitraining: HACCP en Allergenen in één
Soon available in English
Al vanaf € 245,- excl. btw

Van horecabedrijven wordt geëist dat er volgens de regels van de Hygiënecode en volgens de Allergenendeclaratie wordt gewerkt. Het is wettelijk verplicht om te zorgen voor een optimale hygiëne en voedselveiligheid in je bedrijf. Wil je de controleurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een stap vóór blijven? Volg dan de cursus HACCP-Allergenen. In deze cursus brengen we de theorie van HACCP samen met de theorie van Allergenen, eigenlijk een 2 in 1 dus.

Wat anderen zeggen
We hebben met elkaar een eenduidige manier gevonden om allergeneninformatie vast te leggen. Zo weet ik zeker dat deze gegevens altijd kloppen. Ook weten we nu exact hoe we om moeten gaan met bederfelijke eet- en drinkwaren en hoe we de HACCP registratieformulieren moeten gebruiken. Om eerlijk te zijn, zaten er best wat eye-openers tussen. Laat de controleurs van de NVWA maar komen.

Direct en gemakkelijk inschrijven

Doelgroep

Iedereen die werkzaam is in de horeca, bij zorginstellingen, verenigingen of buurthuizen waar eet- en drinkwaren worden bereid en verkocht

Toelatingseisen

Geen vooropleiding nodig

Diploma/Certificering

SHO Certificaat HACCP-Allergenen

Geldigheid

Het is wenselijk om de cursus na een aantal jaar te herhalen om je kennis up-to-date te houden

Veelgestelde vragen

Is de cursus HACCP-Allergenen verplicht?

Horecabedrijven zijn wettelijk verplicht om volgens de regels van de Hygiënecode HACCP te werken en volgens de zogenaamde Allergenendeclaratie. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert regelmatig controles uit bij horecabedrijven. Wanneer blijkt dat je geen goed HACCP beleid en geen goed Allergenenbeleid voert, kun je als horeca-ondernemer aansprakelijk worden gesteld. Je kunt een hoop problemen voorkomen door de cursus HACCP-Allergenen te volgen waarbij je in 1 dag alle belangrijke punten van de Hygiënecode en de Allergenenwetgeving uitgelegd krijgt en je leert hoe je deze in de praktijk in je eigen bedrijf moet toepassen.

Zijn de verschillende cursusvarianten qua inhoud gelijk?

Ja, inhoudelijk zijn de cursussen hetzelfde. Alleen de manier waarop je de lesstof tot je neemt is anders. De één vindt het prettig om klassikaal, onder begeleiding van een deskundige docent, de stof door te nemen. De ander neemt de lesstof liever in eigen tijd en eigen tempo door.

Waarom kiezen voor E-learning of juist niet?

Wanneer je het geen probleem vindt om de theorie zelfstandig door te nemen, is E-learning wellicht iets voor jou. Daardoor ben je minder tijd afwezig van jouw werk. Neem je de theorie liever klassikaal door onder begeleiding van een deskundige docent dan kun je beter voor de mondelinge cursus kiezen.
INSCHRIJVING OPENSVH Leermeester +

Na een succesvolle pilot Leermeester+ is nu de cursus open voor inschrijving. De SVH Leermeester+ opleiding bereid jou voor op een nieuwe taak als Leermeester waarmee je nieuwe medewerkers aan je bedrijf kan gaan binden.