fbpx

HACCP-Allergenen

Van horecabedrijven wordt geëist dat er volgens de regels van de Hygiënecode en volgens de Allergenendeclaratie wordt gewerkt. Het is wettelijk verplicht om te zorgen voor een optimale hygiëne en voedselveiligheid in je bedrijf. Wil je de controleurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een stap vóór blijven? Volg dan de cursus HACCP-Allergenen. In deze cursus brengen we de theorie van HACCP samen met de theorie van Allergenen, eigenlijk een 2 in 1 dus.

Wat anderen zeggen
We hebben met elkaar een eenduidige manier gevonden om allergeneninformatie vast te leggen. Zo weet ik zeker dat deze gegevens altijd kloppen. Ook weten we nu exact hoe we om moeten gaan met bederfelijke eet- en drinkwaren en hoe we de HACCP registratieformulieren moeten gebruiken. Om eerlijk te zijn, zaten er best wat eye-openers tussen. Laat de controleurs van de NVWA maar komen.

Bekijk cursussen
30.000 cursisten gingen je dit jaar voor
076 57 100 78
KlantenVertellen
Beste opleider van Nederland USP's

HACCP-Allergenen bij SHO

SVH erkend
Klassikaal of online
Combitraining: HACCP en Allergenen in één
Soon available in English
Al vanaf € 245,- excl. btw

Dit betekent leren bij SHO

  • Beste opleider van NL
  • Grootste aanbod horecacursussen
  • 35+ locaties over heel NL

Direct en gemakkelijk inschrijven

Liever persoonlijk contact?
We helpen graag

Onze medewerkers van de klantenservice helpen je graag met het kiezen van de juiste cursus. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30u en 17:00u. E-mailen kan natuurlijk ook!

076 57 100 78
Vul ons contactformulier in
Binnen 2 werkdagen een reactie
Klantenvertellen

Ervaringen van onze cursisten

Doelgroep

Iedereen die werkzaam is in de horeca, bij zorginstellingen, verenigingen of buurthuizen waar eet- en drinkwaren worden bereid en verkocht

Toelatingseisen

Geen vooropleiding nodig

Diploma/Certificering

SHO Certificaat HACCP-Allergenen

Geldigheid

Het is wenselijk om de cursus na een aantal jaar te herhalen om je kennis up-to-date te houden

Veelgestelde vragen

Is de cursus HACCP-Allergenen verplicht?

Horecabedrijven zijn wettelijk verplicht om volgens de regels van de Hygiënecode HACCP te werken en volgens de zogenaamde Allergenendeclaratie. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert regelmatig controles uit bij horecabedrijven. Wanneer blijkt dat je geen goed HACCP beleid en geen goed Allergenenbeleid voert, kun je als horeca-ondernemer aansprakelijk worden gesteld. Je kunt een hoop problemen voorkomen door de cursus HACCP-Allergenen te volgen waarbij je in 1 dag alle belangrijke punten van de Hygiënecode en de Allergenenwetgeving uitgelegd krijgt en je leert hoe je deze in de praktijk in je eigen bedrijf moet toepassen.

Zijn de verschillende cursusvarianten qua inhoud gelijk?

Ja, inhoudelijk zijn de cursussen hetzelfde. Alleen de manier waarop je de lesstof tot je neemt is anders. De één vindt het prettig om klassikaal, onder begeleiding van een deskundige docent, de stof door te nemen. De ander neemt de lesstof liever in eigen tijd en eigen tempo door.

Waarom kiezen voor E-learning of juist niet?

Wanneer je het geen probleem vindt om de theorie zelfstandig door te nemen, is E-learning wellicht iets voor jou. Daardoor ben je minder tijd afwezig van jouw werk. Neem je de theorie liever klassikaal door onder begeleiding van een deskundige docent dan kun je beter voor de mondelinge cursus kiezen.
BELANGRIJK NIEUWSRegister Sociale Hygiëne

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne gaat pas vanaf 1 juli 2023 open. U kunt nu nog niet inloggen voor herregistratie. Voor meer informatie klik hier.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.