fbpx

Nulmeting Alcoholwet

Heb je een bedrijf of organisatie waarin je alcohol schenkt en/of verkoopt dan dien je volgens de Alcoholwet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. In de praktijk betekent dit dat je er alles aan moet doen om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen als het op verantwoordelijkheid aankomt.

Even een voorbeeldje, hoe zit het met jouw alcoholbeleid? Of wat zeggen jouw huisregels?

Wanneer je deze verantwoordelijkheden niet nakomt en je krijgt een controlebezoek van de NVWA of van de Gemeente dan kan dit zomaar resulteren in een boete. Het is dus noodzaak om de Alcoholwet tot in detail goed na te leven.

Opzet
Dit traject start met een telefonische intake door één van onze deskundigen. We bespreken met je waar je tegen aanloopt en waar de behoefte ligt. Hierna wordt er een afspraak ingepland voor een nulmeting op jouw locatie. Tijdens dit bezoek ligt de nadruk op het sociaal hygiënisch beleid dat jij voert in de breedste zin van het woord.

Na de nulmeting ontvang je vanuit SHO een verslag met daarin een overzicht van de verbeterpunten en het aanbod om hier eventueel een vervolg aan te geven, zodat je weer aan de wettelijke eisen voldoet. Een mogelijk vervolg is (afhankelijk van de eventuele manco’s) een opleiding voor jouw medewerkers, het implementeren van één of meerdere zaken gerelateerd aan de Alcoholwet, het inplannen van een audit 6 maanden later of wellicht het inplannen van een mystery guest bezoek. Hoe doen jouw medewerkers het als jij zelf niet aanwezig bent?

Inhoud
Tijdens de nulmeting Alcoholwet worden onder andere de volgende zaken gecontroleerd:

  • Inrichting bedrijfsruimten
  • Hygiëne bedrijfsruimten, toiletruimten
  • Aanwezigheid beleidsvormen
  • Arbobeleid

Let op: de nulmeting Alcoholwet kan prima gecombineerd worden met een nulmeting op het gebied van HACCP–Allergenen.

BELANGRIJK NIEUWSRegister Sociale Hygiëne

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne gaat pas vanaf 1 juli 2023 open. U kunt nu nog niet inloggen voor herregistratie. Voor meer informatie klik hier.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.