fbpx

Nieuw Register Sociale Hygiëne

Al sinds jaar en dag wordt het Register Sociale Hygiëne beheerd door het exameninstituut Stichting Vakbekwaamheid Horeca, beter bekend als SVH. Vanaf 1 juli 2023 komt hier echter verandering in en neemt de overheid het Register Sociale Hygiëne in eigen beheer. Het register wordt per 1 juli 2023 ondergebracht bij de Landelijke commissie sociale hygiëne (Lcsh) van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

 

Wat zijn de gevolgen van deze wijziging?

Voor kandidaten die vóór 1 juli 2023 het SVH examen Sociale Hygiëne hebben afgelegd – en hiervoor geslaagd zijn – is het noodzakelijk om zich zelf te herregistreren bij de Landelijke commissie sociale hygiëne (Lcsh). Alleen dan wordt de registratie bij SVH omgezet naar een registratie bij Lcsh. Herregistreren kan kosteloos vanaf 1 juli 2023. Ga hiervoor naar www.registersocialehygiene.nl en log in met je DigiD. Vul daarna het aanvraagformulier in. De afhandeling van je herregistratie gaat in de meeste gevallen minder dan 4 weken duren. Vanuit de overheid krijg je tot 30 juni 2028 de tijd om je zelf te herregistreren bij Lcsh. Regel je het niet voor 30 juni 2028 dan moet je het SVH examen Sociale Hygiëne opnieuw afleggen om in het Register van de Landelijke commissie sociale hygiëne opgenomen te worden.

Voor kandidaten die na 1 juli 2023 het SVH examen Sociale Hygiëne afleggen – en hiervoor slagen – is het noodzakelijk om zich zelf rechtstreeks inschrijven in het register van de Landelijke commissie sociale hygiëne (Lcsh). Wij als opleider kunnen dit niet voor je doen. Ga hiervoor naar www.registersocialehygiene.nl en log in met je DigiD. Vul daarna het aanvraagformulier in. Na betaling van de door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bepaalde registratiekosten wordt je registratie in behandeling genomen. De afhandeling van je registratie gaat in de meeste gevallen minder dan 4 weken duren.

BELANGRIJK NIEUWSRegister Sociale Hygiëne

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne gaat pas vanaf 1 juli 2023 open. U kunt nu nog niet inloggen voor herregistratie. Voor meer informatie klik hier.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.