Sociale Hygiëne

Alle cursussen die SHO aanbiedt kunnen ook Incompany op maat worden georganiseerd. Het grote voordeel van een Incompany Training is dat deze exact wordt afgestemd op uw specifieke bedrijfssituatie en wensen.

Sociale Hygiëne
Bedrijven of organisaties die alcohol schenken en/of verkopen, dienen volgens de Drank- en Horecawet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Deze eis geldt níet alleen voor de bedrijfsleider of de eigenaar. Tijdens openingsuren moet er namelijk altijd minimaal één persoon in het bedrijf aanwezig zijn, die de Verklaring Sociale Hygiëne heeft. Iedereen die op de vergunning vermeld staat, is verplicht deze Verklaring in het bezit te hebben. Het is daarom verstandig om ervoor te zorgen dat voldoende medewerkers deze Verklaring hebben. Hierdoor kom je als ondernemer niet plotsklaps voor problemen te staan als je zelf niet aanwezig bent. Als je bedrijf niet aan deze eisen voldoet, loop je het risico dat je bedrijf direct moet sluiten. Dat is het zogenaamde lik-op-stuk-beleid.

Herhalingscursus Sociale Hygiëne
Een bedrijf of organisatie waar alcohol geschonken en/of verkocht wordt, dient volgens de Drank- en Horecawet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Tijdens openingsuren moet er altijd minimaal één persoon in het bedrijf aanwezig zijn die de Verklaring Sociale Hygiëne heeft. Waarschijnlijk heeft een aantal mensen binnen jouw zaak de cursus gevolgd. Maar hoe lang is dat geleden? Wist je dat elke Nederlander wordt geacht de wet te kennen en op de hoogte behoort te zijn van alle wetswijzigingen? Is de kennis van Sociale Hygiëne binnen jouw bedrijf nog up to date?

In de praktijk blijkt dat Horecamedewerkers die ooit de cursus Sociale Hygiëne gevolgd hebben behoefte hebben aan een update. Je leert tijdens de cursus onder meer de wetveranderingen in de Drank- en Horecawet. Verder maak je kennis met nieuwe drugssoorten en krijg je achtergrondinformatie over het onderwerp 'comazuipen'.

Maatwerk / Incompany cursus aanvragen