Combi Sociale Hygiëne en Allergenen – Dag (1 dag) en E-learning

Populair
  • Eén lesdag van 09:00 tot 17:40 uur en één E-learning
  • klassikaal & e-learning
  • 670,- excl. btw

Heb je een bedrijf of organisatie waarin je alcohol schenkt en/of verkoopt dan dien je volgens de Alcoholwet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Wist je dat er altijd minimaal één persoon tijdens openingsuren in het bedrijf aanwezig moet zijn die het SVH Diploma Sociale Hygiëne heeft? Deze eis geldt níet alleen voor de bedrijfsleider of de eigenaar, maar voor iedereen die met zijn/haar naam op de vergunning vermeld staat. Voldoe aan de wettelijke eisen en voorkom boetes of een eventuele bedrijfssluiting!

Daarnaast is het voor ieder horecabedrijf wettelijk verplicht om volgens de zogenaamde Allergenendeclaratie te werken. Steeds meer mensen hebben namelijk een voedselallergie of een voedselintolerantie. Bedrijven die voedingsmiddelen, gerechten en/of dranken bereiden en verkopen, moeten hun klanten en hun gasten daarom duidelijke informatie geven over de aanwezigheid van allergene stoffen in de verpakte producten en in de niet-verpakte producten. Wanneer je geen goed allergenenbeleid voert, kun je aansprakelijk worden gesteld en ben je mogelijk niet meer verzekerd bij eventuele schade.

Wat leer je tijdens de combicursus Sociale Hygiëne en Allergenen – Dag (1 dag) en E-learning?
Op de lesdag bereiden we je voor op het officiële SVH examen Sociale Hygiëne dat aansluitend op de lesdag wordt afgenomen. Je maakt je handige methoden eigen om gasten duidelijk te maken wat in je bedrijf wel en niet is toegestaan en leert hoe je de veiligheid en het welzijn van jezelf, je collega’s en gasten kunt garanderen.

De E-learning leert je hoe je je klanten en gasten moet informeren over de aanwezigheid van allergenen in je producten, gerechten en dranken, wat de 14 meest belangrijke allergenen zijn en hoe je de allergeneninformatie schriftelijk moet vastleggen in je voedselveiligheidsplan.

Hoe werkt de E-learning?
Na inschrijving ontvang je een inlogcode voor het E-learningprogramma en kun je meteen starten met je online studie. Wij maken de theorie begrijpelijk én boeiend voor jou door middel van afbeeldingen en online oefenvragen. Je kunt de E-learning in je eigen tijd en in je eigen tempo volgen.

KlantenVertellen
Beste opleider van Nederland USP's

Combi Sociale Hygiëne en Allergenen – Dag (1 dag) en E-learning bij SHO

Alcoholwet
Regelhandhaving
Omgaan met gasten
Allergenenwetgeving
Voedselveiligheidsplan, productspecificaties en receptuurbeheer
Risico’s van voedselintolerantie en voedselallergie

Doelgroep

Iedereen die werkzaam is in de horeca, leidinggevenden en medewerkers, bij zorginstellingen, verenigingen of buurthuizen waar eet- en drinkwaren worden bereid en verkocht

Toelatingseisen

Geen vooropleiding nodig

Examen

SVH examen Sociale Hygiëne dat bestaat uit 40 meerkeuzevragen

SHO examen Allergenen

Diploma/Certificering

SVH Diploma Sociale Hygiëne

SHO Certificaat Allergenen

Cursusduur

Eén lesdag van 09.00 uur tot 16.45 uur, meteen gevolgd door het SVH examen Sociale Hygiëne van 17.00 uur tot 17.40 uur en één E-learning die je in je eigen tijd en in je eigen tempo volgt

Cursusgeld

€ 670,00 inclusief lesmateriaal, E-learning, examengeld, certificering en dagarrangement, exclusief btw

Geldigheid

Het is wenselijk om de cursus na een aantal jaar te herhalen om je kennis up-to-date te houden

Extra

Er zijn verschillende varianten van deze combicursus beschikbaar. Je kan ook kiezen voor volledig klassikaal of volledig online

Veelgestelde vragen

Ik heb het boek Sociale Hygiëne al in mijn bezit, wat zijn dan de kosten?

In dat geval krijg je korting op het cursusgeld.

Ik wil alleen examen Sociale Hygiëne doen, kan dat?

Ja, dit is mogelijk. Bel hiervoor naar telefoonnummer 076-5710078.

Uit hoeveel vragen bestaat het SVH examen Sociale Hygiëne en hoeveel fouten mag ik maken?

Het SVH examen Sociale Hygiëne bestaat uit 40 vragen. Wanneer je niet meer dan 11 fouten maakt, ben je geslaagd.

Is de cursus Sociale Hygiëne hetzelfde als de cursus HACCP?

Nee, Sociale Hygiëne houdt in dat je op een gezonde (sociale) manier met mensen omgaat. Je leert onder andere op een respectvolle manier aan een dronken persoon te vertellen dat hij/zij absoluut geen alcohol meer kan bestellen of kopen. Bij de cursus HACCP leer je hoe je de Hygiënecode moet toepassen in de praktijk oftewel hoe je zorgt voor een optimale hygiëne van je voedsel, van je dranken en van je werkplek.

Moet ik als ondernemer/eigenaar van het bedrijf ook aan de eis Sociale Hygiëne voldoen als mijn bedrijfsleider dit diploma heeft?

Ja, ook als ondernemer/eigenaar moet je aan de eis Sociale Hygiëne voldoen. Iedereen die op de vergunning vermeld staat, dient het diploma Sociale Hygiëne in zijn/haar bezit te hebben. Zelfs wanneer de persoon op de vergunning niet in het bedrijf werkt.

Is het mogelijk om twee cursussen tegelijk te volgen?

Ja, dat is geen probleem. Mits de mondelinge cursussen op verschillende data gepland zijn. Bij de schriftelijke cursussen is het geen probleem om tegelijkertijd meerdere cursussen te volgen.

BELANGRIJK NIEUWSRegister Sociale Hygiëne

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne gaat pas vanaf 1 juli 2023 open. U kunt nu nog niet inloggen voor herregistratie. Voor meer informatie klik hier.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.