• Home
  • Nieuws
  • Lees de ervaring van één van onze cursisten Lex & Berries

Lees de ervaring van één van onze cursisten Lex & Berries

Je ziet ze tegenwoordig op ieder festival: Foodtrucks, een soort rijdende restaurantjes. Voor culinaire ZZP’ers een laagdrempelige manier om een eigen horecagelegenheid te openen. Hieronder de ervaring van een startende ondernemer en cursist, Alex de Hondt van LEX & BERRIES.

In 2010 werd ik geïnspireerd in Estland. Daar zag ik hoe een bedrijfje op een hippe, eigentijdse manier fruit verkocht. Sindsdien heeft het idee me niet meer losgelaten en ben ik afgelopen januari mijn eigen bedrijf gestart. LEX & BERRIES, For Froodlovers

Mijn missie is iedereen gezonder te laten snacken. Dit doe ik met een Urban Froodtruck. Een voormalig brandweerwagen heb ik omgebouwd. Met deze Froodtruck zijn we te vinden bij sportevents, eigentijdse events, sportverenigingen en schoolpleinen. Dit alles voornamelijk in en rondom Tilburg!

Wat = Frood? Dit is Food, met een extra liefde voor groente & fruit….Berries in het bijzonder! Mijn assortiment bestaat uit Vers Frood, Heerlijke Frood Juices! Maar ook BerryTea en allerlei zoetigheden die we maken met louter natuurlijke! Suikers.

Om goed van start te gaan met mijn onderneming ben ik me uiteraard gaan verdiepen in alles wat met Horeca, Food én hygiëne te maken heeft. Via Internet kwam ik terecht bij SHO. Zij zijn gespecialiseerd in alle cursussen die je hier wegwijs in maken. Hun website met easy navigation en de nette prijs (daar kijk je als beginnende ondernemer toch ook naar) sprak me meteen aan en heb ik me aangemeld.  Een tijdje terug heb ik mijn HACCP certificaat behaald. Tijdens de cursus heb ik op een eenvoudige manier geleerd de hygiënecode in praktijk toe te passen. In mijn Froodtruck ligt nu ook een map waarin ik alles registreer m.b.t. voedselveiligheid. Omdat we eet- en drinkwaren bereiden en verkopen, is het ook verplicht om allergeneninformatie beschikbaar te hebben. Daarom ga ik 26 mei deelnemen aan de Allergenentraining in Eindhoven.

Mijn cursuservaring tot nu toe: informatief, handige tips en tools, delen van praktijkervaringen met medecursisten, goede begeleiding. Kortom…inspirerend én leerzaam.

Lex & Berries, For Froodlovers
www.lexandberries.com

Om je eigen Foodtruck te beginnen moet je ook denken aan hygiëne-eisen. Afhankelijk van wat je verkoopt moet je voldoen aan de Hygiënecode HACCP , werken volgens de Allergenendeclaratie en in het bezit zijn van een BHV certificaat. Wil je ook alcoholische dranken verkopen? Dan moet je een diploma Sociale Hygiëne behalen.

BELANGRIJK NIEUWSRegister Sociale Hygiëne

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne gaat pas vanaf 1 juli 2023 open. U kunt nu nog niet inloggen voor herregistratie. Voor meer informatie klik hier.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.