• Home
  • Nieuws
  • Restaurant Smaakwater ontvangt als eerste nieuwe Leeftijdssticker

Restaurant Smaakwater ontvangt als eerste nieuwe Leeftijdssticker

Brenda van Dranen (directeur van Stichting Horeca Onderwijs) heeft Restaurant Smaakwater in Raamsdonksveer bezocht om de nieuwe alcohol-leeftijdssticker te overhandigen en de eigenaren Bart en Jamie in het zonnetje te zetten.

Brenda werd vriendelijk ontvangen en heeft onder het genot van een hapje en een drankje een impressie gekregen van het gezellige sfeervolle restaurant. Beide eigenaren vertelden vol enthousiasme hoe ze 3 jaar geleden de stap hebben gezet om hun droom werkelijkheid te maken.

Bart van Rossum en Jamie van Dinteren zijn beiden eigenaar van Restaurant Smaakwater in Raamsdonksveer. Een sfeervol restaurant gelegen aan jachthaven DOK12, waar Bart eveneens eigenaar van is. De twee jonge ondernemers zijn 3 jaar geleden samen in het diepe gesprongen om hun droom te verwezenlijken.

Jamie, net afgestudeerd, werd door Bart gevraagd om het horecagedeelte op zich te nemen. Haar afstudeerproject, een horecaonderneming opzetten bij DOK 12, had ze net afgerond dus het ondernemingsplan lag al klaar. Vervolgens werd een naam voor het restaurant bedacht en na wat verbouwen en inrichten heeft het restaurant in juni 2013, midden in het hoogseizoen, haar deuren geopend.

Smaakwater … eten aan het water
De huiselijke sfeer van Smaakwater kenmerkt zich door de gezellige, eigentijdse inrichting. Het uiterlijk van een Beachclub met uitzicht over de jachthaven, kortom een heerlijke plek om onder het genot van een hapje en een drankje, te genieten van de boten die in en uit de haven varen.

Jamie: In het begin waren het meestal gasten uit de jachthaven die een hapje en een drankje kwamen doen, ondertussen hebben steeds meer mensen van buitenaf ook hun weg gevonden naar Smaakwater. Ieder seizoen bedenken we een nieuwe kaart met smaakvolle gerechten, voor de lunch, een uitgebreid diner of een snelle hap. We schenken ook diverse koffie’s, unieke wijnen en hebben ook een uitgebreide bierkaart voor de liefhebbers. Naast á la Carte kun je ook terecht als je iets speciaals te vieren hebt, BBQ, Buffetten, zakelijke Borrels, alles is mogelijk. Regelmatig worden er in de haven ook evenementen georganiseerd wat ook vele bezoekers trekt in alle leeftijdscategorieën.

Om alles te kunnen realiseren hebben Bart en Jamie hun benodigde papieren moeten behalen. Via internet kwamen ze bij Stichting Horeca Onderwijs terecht en behaalde ze het SVH diploma Sociale Hygiëne en het certificaat HACCP en doordat Jamie zelf altijd aanwezig is in het restaurant, heeft ze ook haar BHV-diploma behaald. Jaarlijks zien we Jamie dan ook terug op de BHV herhalingstraining. Om haar kennis up to date te houden, is ze op dit moment bezig met de schriftelijke cursus Allergenendeclaratie en herhaalt ze de vernieuwde Hygiënecode.  De hygiënecode hebben Bart en Jamie hoog in het vaandel staan. In de keuken werkt alleen gecertificeerd personeel, in het totaal zijn er 15 personeelsleden werkzaam in het hoogseizoen.

Ze hebben het keurig op orde, alles is inzichtelijk gemaakt in een rapportage map achter de bar en met de vernieuwde Alcohol-leeftijdssticker op de deur is in één oogopslag duidelijk dat Smaakwater aan de wetgeving voldoet.

Onze complimenten voor deze jonge ondernemers!

BELANGRIJK NIEUWSRegister Sociale Hygiëne

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne gaat pas vanaf 1 juli 2023 open. U kunt nu nog niet inloggen voor herregistratie. Voor meer informatie klik hier.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.