Wijzigingen theorie Sociale Hygiëne n.a.v. Rookverbod

Op 27 september heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in de rechtszaak tussen CAN (Clean Air Now) en de Staat der Nederlanden. De uitzondering op het rookverbod voor rookruimtes in horeca-inrichtingen is ongeldig. Dat heeft de Hoge Raad vandaag geoordeeld. Eerder was dit al beslist door het Haagse gerechtshof. Zie voor meer informatie: www.rechtspraak.nl

Het verbod gaat direct in. Onduidelijk is nog of en hoe de handhaving nu gaat plaatsvinden. Het vraagstuk over handhaving is nu niet van belang voor het examen en het leermiddel.

Gevolgen voor het examen SVH Sociale Hygiëne

De examens zullen vanaf 14 oktober 2019 geen vragen meer bevatten over de rookruimtes. Deze termijn is nodig omdat de examens tot die tijd al gegenereerd zijn. Dus tot die tijd kunnen er in het examen vragen over rookruimtes voorkomen. Vanaf 14 oktober bevatten de examens op papier ook geen vragen meer over rookruimtes, die in tegenspraak zijn met de uitspraak van de Hoge Raad.

Gevolgen voor het theorieboek Sociale Hygiëne en Sociale Hygiëne Examentraining

We stellen een erratum ter beschikking waarin de wijzigingen zijn opgenomen. U kunt deze raadplegen via https://www.svhsh.nl/sociale-hygiene/erratum

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.
INSCHRIJVING OPENSVH Leermeester +

Na een succesvolle pilot Leermeester+ is nu de cursus open voor inschrijving. De SVH Leermeester+ opleiding bereid jou voor op een nieuwe taak als Leermeester waarmee je nieuwe medewerkers aan je bedrijf kan gaan binden.