Cursus Leermeester Horeca met SVH examen

Met de cursus SVH Leermeester Horeca geef je het vakmanschap door aan nieuwe medewerkers. Als leermeester ben je onmisbaar voor de ontwikkeling van (jonge) medewerkers in de Horeca. Je deelt je kennis en begeleidt je medewerkers zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot vaklieden. Een verantwoordelijke taak. De kwaliteit van jou als leermeester is bepalend voor de kwaliteit van de praktijkopleiding. De cursus Leermeester Horeca geeft je de juiste handvatten om je personeel vakkundig op te leiden.

Algemeen
Tijdens de lesdagen leer je alle vaardigheden om leerlingen en stagiaires in de Horeca te begeleiden. De theorie wordt behandeld aan de hand van praktische en herkenbare voorbeelden. De opdrachten voor het portfolio worden met je besproken. Ook wordt je goed voorbereid op het examenonderdeel 'Coachen & Begeleiden'. De praktische werkwijze staat borg voor een zeer goede voorbereiding op dit examenonderdeel. De theoretische kennis wordt tijdens de cursus getoetst om te bepalen of je op niveau bent. Zo kom je te weten waar je eventueel nog extra aandacht aan moet besteden alvorens deelname aan het examen. Na de cursus heb je een goed inzicht in onderstaande werkprocessen en kun je deze processen toepassen in de praktijk. Docenten met ruime praktijkervaring in de horecabranche verzorgen de cursus. Ze zijn op de hoogte van de meest recente examencriteria. Daardoor bereiden ze je perfect voor op het examen, dat afgenomen wordt door SVH.

Toelatingseisen
Voor ondernemers, leidinggevenden, managers en medewerkers die leerlingen willen opleiden in de praktijk. Er is geen vooropleiding nodig.

Inhoud
Het werven en selecteren van de nieuwe (lerende) medewerkers
Het introduceren en inwerken van de (lerende) medewerkers
Het zichzelf blijven ontwikkelen
Het beoordelen van de (lerende) medewerkers
Het begeleiden van de (lerende) medewerkers
Het bespreken en bepalen van het begeleidingstraject

Cursusduur en lestijden
De cursus Leermeester Horeca bestaat uit drie lesdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Om de maand start er een cursus. Tijdens de lesdagen maak je gebruik van het dagararangement à € 34,50 per dag.

Cursusplaatsen en data
Je kunt kiezen uit meer dan 25 cursusplaatsen in het gehele land. Er is dus altijd een lokatie bij jou in de buurt.

Bekijk hier de cursuslocaties en data

SVH Examen
Het SVH examen wordt op de derde lesdag vanaf 12.30 uur afgenomen en bestaat uit diverse onderdelen. Ten eerste het maken van een portfolio (een aantal huiswerkopdrachten), deze dien je op de dag van het examen te overhandigen. Ten tweede een theorie-examen bestaande uit meerkeuzevragen. En ten derde het geven van een eenvoudige instructie waarbij je kunt aantonen dat er een leerproces op gang komt en dat je over de noodzakelijke vaardigheden beschikt (coachen & begeleiden). De examenkosten bedragen € 240,-. Na goed gevolg ontvang je het diploma SVH Leermeester.

Cursusgeld
Het cursusgeld voor de cursus Leermeester Horeca bedraagt € 498,-. Het cursusgeld is inclusief lesmateriaal en exclusief dagarrangement en examenkosten.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.