fbpx

HACCP – Dag (1 dag)

  • 10:00 – 16:00u
  • klassikaal
  • 295,- excl. btw

Van horecabedrijven wordt geëist dat er volgens de regels van de Hygiënecode wordt gewerkt. Het is wettelijk verplicht om te zorgen voor een optimale hygiëne en voedselveiligheid in je bedrijf. Wil je de controleurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een stap vóór blijven? Volg dan de cursus HACCP.

Wat leer je tijdens de cursus HACCP – Dag (1 dag)?
Tijdens de ééndaagse cursus HACCP leer je hoe je met bederfelijke eet- en drinkwaren om moet gaan en hoe je de verplichte Hygiënecode voor de horeca in de praktijk moet toepassen.

Wat anderen zeggen
Al mijn medewerkers weten dankzij de cursus Hygiënecode HACCP hoe zij de Hygiënecode moeten toepassen. Dit zorgt voor maximale hygiëne in ons bedrijf en dus voor meer voedselveiligheid voor onze gasten.

KlantenVertellen
Beste opleider van Nederland USP's

HACCP – Dag (1 dag) bij SHO

HACCP wetgeving
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
Bedrijfsbeleid HACCP
Inkoop, ontvangst en opslag van goederen
Bereiding en presentatie van gerechten en/of dranken
Risico’s van voedselbesmetting
Reinigings- en registratieprocessen
Registratieformulieren HACCP

Officeel erkend door:

Direct en gemakkelijk inschrijven

Doelgroep

Iedereen die werkzaam is in de horeca, bij zorginstellingen, verenigingen of buurthuizen waar eet- en drinkwaren worden bereid en verkocht

Toelatingseisen

Geen vooropleiding nodig

Examen

Aan het einde van de lesdag wordt een schriftelijke toets afgenomen

Diploma/Certificering

SHO Certificaat HACCP

Cursusduur

Eén lesdag van 10.00 uur tot 16.00 uur

Cursusgeld

€ 295,00 inclusief lesmateriaal, certificering en dagarrangement, exclusief btw

Geldigheid

Het is wenselijk om de cursus na een aantal jaar te herhalen om je kennis up-to-date te houden

Extra

Er zijn verschillende varianten van de cursus HACCP beschikbaar. Kun je overdag geen les volgen? Kijk dan eens naar de E-learning of de schriftelijke thuisstudie. Ook kun je kiezen voor een combitraining: Allergenen en HACCP in één

Veelgestelde vragen

Is de cursus Sociale Hygiëne hetzelfde als de cursus HACCP?

Nee, Sociale Hygiëne houdt in dat je op een gezonde (sociale) manier met mensen omgaat. Je leert onder andere op een respectvolle manier aan een dronken persoon te vertellen dat hij/zij absoluut geen alcohol meer kan bestellen of kopen. Bij de cursus HACCP leer je hoe je de Hygiënecode moet toepassen in de praktijk oftewel hoe je zorgt voor een optimale hygiëne van je voedsel, van je dranken en van je werkplek.

Als je alleen een broodje kroket of een tosti aan je gasten serveert, moet je dan toch volgens de Hygiënecode HACCP werken?

Ja, op het moment dat je met bederfelijke eet- of drinkwaren in aanraking komt, dien je volgens de Hygiënecode HACCP te werken. De HACCP regels zijn dus ook van toepassing op het bereiden en het serveren van een broodje kroket of van een tosti.

Moet ik examen doen na de cursus HACCP?

Elke cursusvariant van de cursus HACCP wordt afgesloten met een examen. Bij goed gevolg ontvang je een SHO certificaat van deelname. Dit certificaat kun je tijdens een controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWMA) aan de controleur laten zien. Echter blijft het je eigen verantwoordelijkheid om de opgedane kennis uit de HACCP cursus ook daadwerkelijk in de praktijk toe te passen.
BELANGRIJK NIEUWSRegister Sociale Hygiëne

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne gaat pas vanaf 1 juli 2023 open. U kunt nu nog niet inloggen voor herregistratie. Voor meer informatie klik hier.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.