fbpx

EHBO Basis – Dag (3 dagen)

  • 3x 09:00 – 17:00u
  • klassikaal
  • 595,- excl. btw

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Thuis, op straat of op het werk kunnen zich ernstige tot minder ernstige ongevallen voordoen. Vertrouw jij op de expertise van een voorbijganger of van een collega? Of bel je gewoon een ambulance? Met de juiste kennis en met de juiste handelingen kun jij met jouw EHBO cursus het verschil maken tussen leven en dood!

Wat leer je tijdens de cursus EHBO Basis – Dag?
Tijdens onze driedaagse klassikale cursus EHBO Basis word je goed voorbereid op je rol als aankomend EHBO’er. Je leert alles over het menselijk lichaam, je leert veelvoorkomende ziektebeelden te herkennen en je leert welke levensreddende Eerste Hulp handelingen je kunt toepassen. Naast het theoretisch gedeelte voer je onder begeleiding van een docent verschillende praktijkverrichtingen uit. Er is een Lotusslachtoffer aanwezig, zodat het realiteitsgehalte van de cursus extra hoog is.

Wat anderen zeggen
“Ik heb op een juiste wijze Eerste Hulp leren verlenen en weet nu ook hoe ik preventief ongelukken moet voorkomen. Oefenen met Lotusslachtoffers maakte de cursus extra boeiend en dynamisch!”

KlantenVertellen
Beste opleider van Nederland USP's

EHBO Basis – Dag (3 dagen) bij SHO

Ademhalingsstoornissen en bewustzijnsstoornissen herkennen
Omgaan met stilstand van de bloedsomloop
Reanimeren en gebruik van de AED
Uitwendige wonden en ernstige bloedingen
Kneuzingen, verstuikingen, ontwrichtingen en botbreuken
Aanleggen van verbanden
Behandelen van (brand)wonden
Omgaan met een shock
Oogletsel en vergiftiging
Electriciteitsongevallen
Letsels door warmte of kou
Gebruik van hulpmiddelen
Vervoer over korte afstand

Officeel erkend door:

Direct en gemakkelijk inschrijven

Doelgroep

Een ieder die op de juiste wijze Eerste Hulp wil verlenen aan de medemens

Toelatingseisen

Geen vooropleiding nodig

Examen

Het Oranje Kruis examen Eerste Hulp bestaat uit een theoretisch gedeelte en uit een praktijkgedeelte

Diploma/Certificering

Oranje Kruis Diploma Eerste Hulp

Cursusduur

Drie lesdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur

Cursusgeld

€ 545,00 inclusief lesmateriaal, oefenmateriaal, examengeld, certificering en drie dagarrangementen, exclusief btw

Geldigheid

Het Oranje Kruis Diploma Eerste Hulp blijft alleen geldig op voorwaarde dat je ieder jaar deelneemt aan een Herhalingscursus EHBO

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de cursus BHV en EHBO?

Een BHV’er leert ongelukken te voorkomen, een beginnende brand te bestrijden, eerste hulp te bieden en duidelijk te communiceren met de professionele hulpdiensten. De Arbowet vereist dat er in (bijna) elk bedrijf één of meerdere BHV’ers aanwezig zijn. Dat geldt niet voor EHBO’ers. De EHBO training gaat uitgebreider in op het verzorgen van verwondingen. Het onderdeel brandbestrijding en ontruiming wordt niet geoefend bij EHBO.

Ik heb de Basiscursus BHV gevolgd, is het verstandig om ook nog een EHBO cursus te volgen?

Als BHV’er heb je méér taken vergeleken met een EHBO’er maar als BHV’er ben je minder goed opgeleid in EHBO. In de BHV-cursus krijg je alleen levensreddende Eerste Hulp. Bij een EHBO-cursus krijg je uitgebreide levensreddende- en aanvullende Eerste Hulp.

Is het verplicht om de cursus EHBO Basis te herhalen?

Ja, om een geregistreerd EHBO’er te blijven dien je jaarlijks de cursus EHBO Herhaling te volgen. Het is verstandig om je kennis van tijd tot tijd te updaten en de puntjes weer op de i te zetten tijdens deze herhalingscursus.

Is het verplicht om de cursus EHBO aan Kinderen te herhalen?

Het certificaat EHBO Kinderen is twee jaar geldig. Om de geldigheidsduur te verlengen, is het raadzaam de cursus jaarlijks te volgen. Tijdens deze lessen herhaal je de onderwerpen en kun je aantonen nog steeds een kundige Eerste Hulpverlener aan kinderen te zijn.

Hoe vaak moet een EHBO’er op herhaling?

Het EHBO Diploma van het Oranje Kruis kan actueel gehouden worden door jaarlijks nascholing te volgen. Alleen op die manier blijft de kwaliteit van de hulpverlening gewaarborgd.

Vergoeden verzekeraars EHBO-cursussen?

Er zijn zorgverzekeraars die de cursus (deels) vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Informeer hiervoor bij jouw verzekeraar.
BELANGRIJK NIEUWSRegister Sociale Hygiëne

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne gaat pas vanaf 1 juli 2023 open. U kunt nu nog niet inloggen voor herregistratie. Voor meer informatie klik hier.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.