Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)

Incompany
Arbowetgeving en Arbobeleid
Inhoud van een RI&E
Jouw eigen RI&E opstellen
Plan van Aanpak opstellen

Met een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) breng je alle risico’s van jouw bedrijf of jouw organisatie in kaart die de veiligheid, de gezondheid en/of het welzijn van jouw medewerkers bedreigen. Denk aan agressie, gevaarlijke stoffen, risicovolle machines, werkdruk en werkhouding. Het beschikbaar hebben van een actuele RI&E en een Plan van Aanpak is in de Arbowet verplicht gesteld.

Wat leer je tijdens de cursus Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) – Dag (1 dag)?
Tijdens onze Incompany training Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) leer je alles over Arbobeleid binnen organisaties, je leert welke plaats de RI&E binnen het Arbobeleid inneemt en hoe een RI&E eruit ziet. Je gaat aan de slag met het opstellen van een eigen RI&E en het bijbehorende Plan van Aanpak.

Wat anderen zeggen
Ik weet nu hoe een RI&E tot stand komt en waar deze aan moet voldoen. We hebben dankzij de training concreet bepaald wat we gaan doen met de geïnventariseerde risico’s. We hebben beheersmaatregelen opgenomen en beschreven welke middelen nodig zijn om de maatregelen uit te voeren, wie verantwoordelijk is voor de uitvoering ervan en de streefdatum waarop het doel gerealiseerd moet zijn.

Direct en gemakkelijk inschrijven

Doelgroep

Voor iedereen die de benodigde kennis wenst over de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en het bijbehorende Plan van Aanpak

Toelatingseisen

Geen vooropleiding vereist

Examen

Het opstellen van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en het bijbehorende Plan van Aanpak afgestemd op jouw eigen bedrijf

Diploma/Certificering

Certificaat Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)

Cursusduur

7 lesuren, naar eigen wens in te plannen

Cursusgeld

Bel voor actuele prijzen naar onze afdeling Incompany of stuur ons een e-mailbericht voor een vrijblijvende offerte

Geldigheid

Het is wenselijk om de training na een aantal jaar te herhalen om je kennis up-to-date te houden

Extra

De cursus RI&E wordt alleen als Incompany training aangebodenrnTijdens de cursus Preventiemedewerker wordt het onderdeel RI&E ook behandeld

Veelgestelde vragen

Is het hebben van een RI&E verplicht?

Ja, de RI&E is sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers met personeel in dienst. Het Plan van Aanpak is een verplicht onderdeel van de RI&E. Dit staat in artikel 5 van de Arbowet.

INSCHRIJVING OPENSVH Leermeester +

Na een succesvolle pilot Leermeester+ is nu de cursus open voor inschrijving. De SVH Leermeester+ opleiding bereid jou voor op een nieuwe taak als Leermeester waarmee je nieuwe medewerkers aan je bedrijf kan gaan binden.