Zelfredzaamheid en Veilig Thuiswerken

Veilige thuiswerkplek creëren
Preventieve technische voorzieningen
Brandveiligheidscheck
Eerste Hulp
Zelfhulp
Alarmeren van professionele hulpdiensten
Stappenplan om te vluchten
Blussen van een brand

Inmiddels is thuiswerken voor veel mensen de dagelijkse realiteit geworden. Ondanks dat medewerkers thuiswerken, blijft de zorgplicht van de werkgever van kracht. De werkgever is verantwoordelijk voor een veilige werkplek. Denk hierbij aan voldoende licht, een ergonomische stoel, een beeldscherm en goede communicatiemiddelen zoals een (mobiele) telefoon. Van een werkgever kan uiteraard niet verwacht worden dat iedere thuiswerkplek door hem/haar volledig geïnspecteerd wordt. Daar komt ook een stukje eigen verantwoordelijkheid bij kijken. Het is van belang om werknemers herhaaldelijk te instrueren voor wat betreft het veilig en gezond thuiswerken. Om dit te ondersteunen, is de E-learning Zelfredzaamheid en Veilig Thuiswerken ontwikkeld.

Wat leer je tijdens de cursus Zelfredzaamheid en Veilig Thuiswerken – E-learning?
De E-learning Zelfredzaamheid en Veilig Thuiswerken is een interactieve training voor iedereen die met regelmaat vanuit huis werkzaamheden uitvoert. Tijdens deze E-learning gaan we in op de thuiswerksituatie en diverse soorten calamiteiten die zich in en rondom huis voor kunnen doen. Je leert hoe je in bepaalde (nood)situaties moet handelen en alarmeren, op welke manier je Eerste Hulp verleent, hoe je een brandje blust en op welke manier jij jezelf en je huisgenoten of je gezinsleden in veiligheid brengt.

Hoe werkt de E-learning?
Na inschrijving ontvang je een inlogcode voor het E-learningprogramma en kun je meteen starten met je online studie. Wij maken de theorie begrijpelijk én boeiend voor jou door middel van afbeeldingen en online oefenvragen. Je kunt de E-learning in je eigen tijd en in je eigen tempo volgen.

Direct en gemakkelijk inschrijven

Doelgroep

Iedereen die wil weten hoe te handelen bij calamiteiten in en om het huis die jezelf en jouw gezinsleden kunnen betreffen

Toelatingseisen

Geen vooropleiding nodigrn

Examen

Aan het einde van de E-Learning wordt een toets afgenomen

Diploma/Certificeringt

Certificaat Zelfredzaamheid en Veilig Thuiswerken

Cursusduur

Je volgt de E-learning in jouw eigen tijd en in jouw eigen tempo

Cursusgeld

€ 95,00 inclusief E-learning en certificering, exclusief btw

Geldigheid

Het is wenselijk om de cursus na een aantal jaar te herhalen om je kennis up-to-date te houden