• Home
  • Nieuws
  • SHO stelt allergenen-tool gratis ter beschikking voor horecaondernemers

SHO stelt allergenen-tool gratis ter beschikking voor horecaondernemers

De nieuwe allergenenwetgeving die horecaondernemers verplicht stelt allergenen informatie te verstrekken aan hun klanten gaat per 13 december in. Omdat Stichting Horeca Onderwijs merkt dat veel ondernemers hulp nodig hebben met de voorbereiding hiervan, bieden we de allergenen-tool gratis aan op onze speciale allergenen website. Met de tool kunnen restauranthouders eenvoudig een allergenenspecificatie per gerecht maken van hun menukaart.

Allergenen in de praktijk
De nieuwe wetgeving betekent in de praktijk dat 14 allergene stoffen vermeld moeten worden wanneer ze gebruikt zijn bij de bereiding van voedingsmiddelen in het horecabedrijf, ongeacht in welke vorm.

Met behulp van de allergenen-tool van SHO kan de allergenenspecificatie eenvoudig worden samengesteld, bijgewerkt en beschikbaar gemaakt voor gasten met een voedselallergie. De eigen allergenen-menukaart is vervolgens makkelijk online te plaatsen en/of uit te printen.

Allergenen-iconen
Eerder dit jaar lanceerden we ook al een iconenset voor alle 14 allergenen. Deze allergenen iconenset is inmiddels ruim 10.000 keer gedownload en zal dus in veel horeca ondernemingen gebruikt gaan worden. De gratis allergenen-tool, de iconenset en een demo-menukaart zijn te vinden op speciale allergenen website.

BELANGRIJK NIEUWSRegister Sociale Hygiëne

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne gaat pas vanaf 1 juli 2023 open. U kunt nu nog niet inloggen voor herregistratie. Voor meer informatie klik hier.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.