fbpx

  • Home
  • Nieuws
  • Stichting Horeca Onderwijs lanceert nieuwe alcoholsticker

Stichting Horeca Onderwijs lanceert nieuwe alcoholsticker

Bij veel horecagelegenheden zorgen diverse keurmerken, beoordelingen van recensiewebsites en certificeringen van andere instanties voor een wildgroei aan gevelbeplakking. Een nieuwe sticker van Stichting Horeca Onderwijs (SHO) combineert de leeftijdsaanduiding van alcohol- en tabaksverkoop met de aanwezigheid van een  Sociale Hygiëne certificering door SVH erkende opleider, wat de duidelijkheid bij een (horeca)entree ten goede komt.

Wettelijke verplichting
In de Alcoholwet staat vermeld dat de wettelijke leeftijdsgrens bij verkoop van alcohol en tabak aangegeven dient te worden. De aanwezigheid van een sticker met aanduiding van de leeftijdsgrens is bij iedere ingang dan ook verplicht. Daarnaast dienen horecabedrijven die alcohol schenken en verkopen in het bezit te zijn van een SVH Sociale Hygiëne certificering.

Met deze vernieuwde alcoholsticker is in één oogopslag duidelijk dat een horecabedrijf aan deze verplichtingen voldoet. Bovendien maken diverse gemeenten en beleidshandhavers gebruik van het stickermateriaal van Stichting Horeca Onderwijs, waardoor de nieuwe sticker snel een herkenbaar beeld zal worden.

Alcoholstickers gratis beschikbaar
Stichting Horeca Onderwijs wil, naast het aanbieden van opleidingen, horecabedrijven op meerdere manieren ondersteunen. Daarom stelt SHO de vernieuwde alcoholstickers gratis beschikbaar, dit ter vervanging van de oude stickers.

De sticker is beschikbaar als reguliere sticker of raamsticker. Beide varianten zijn gratis te bestellen via www.sho-horeca.nl/informatie/alcoholsticker

Lees het verslag van onze eerste alcoholsticker overhandiging
Nieuwsitem: Restaurant Smaakwater ontvangt als eerste nieuwe Leeftijdssticker

BELANGRIJK NIEUWSRegister Sociale Hygiëne

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne gaat pas vanaf 1 juli 2023 open. U kunt nu nog niet inloggen voor herregistratie. Voor meer informatie klik hier.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.