BHV Basis – Dag (2 dagen)

Populair
  • 2x 09:00 – 17:00u
  • klassikaal
  • 395,- excl. btw

Heb je personeel in dienst? Dan ben je volgens de Arbowet verplicht dagelijks tenminste één bedrijfshulpverlener (BHV’er) binnen jouw bedrijf aanwezig te hebben. Deze is verantwoordelijk voor het bestrijden van een beginnende brand, het verlenen van Eerste Hulp en het begeleiden van een ontruiming.

Wat leer je tijdens de cursus BHV Basis – Dag (2 dagen)?
Tijdens onze tweedaagse klassikale cursus BHV Basis word je goed voorbereid op je rol als aankomend BHV’er. Je leert alles over Eerste Hulp en over Brandbestrijding en Ontruiming. Naast het theoretisch gedeelte voer je onder begeleiding van een docent verschillende praktijkverrichtingen uit. Hieronder een kort overzicht van de onderwerpen die worden behandeld.

Eerste Hulp

  • Alarmeren en algemene hulpverleningsregels
  • Reanimatie en gebruik van een AED
  • Uitwendige wonden: brandwonden, oogletsels, kneuzingen en verstuikingen, botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels


Brandbestrijding en Ontruiming
  • Brand en de gevaren bij brand
  • Bestrijden van een beginnende brand
  • Begeleiden van een ontruiming


Wat anderen zeggen “Ondanks dat het verplicht is, vind ik het zelf ook prettig dat ik als werkgever de veiligheid van klanten en medewerkers kan garanderen met goed opgeleide BHV’ers.”

KlantenVertellen
Beste opleider van Nederland USP's

BHV Basis – Dag (2 dagen) bij SHO

Algemene hulpverleningsregels
BHV-taken en BHV-inzet
Verlenen van Eerste Hulp
Reanimeren en gebruik van AED
Behandelen van wonden
Aanleggen van verbanden
Bestrijden van een beginnende brand
Begeleiden van een ontruiming

Officeel erkend door:

Direct en gemakkelijk inschrijven

Doelgroep

Iedereen die bij calamiteiten adequaat moet kunnen optreden en die nog niet eerder een opleiding heeft gevolgd tot BHV’er

Toelatingseisen

Geen vooropleiding nodig

Examen

Theorie-examen Eerste Hulp
Theorie-examen Brandbestrijding & Ontruiming
Uitvoeren van praktijkverrichtingen

Diploma/Certificering

NIBHV Basisdiploma BHV
NIBHV Certificaat Eerste Hulp
NIBHV Certificaat Brandbestrijding & Ontruiming

Cursusduur

Twee lesdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur

Cursusgeld

€ 395,00 inclusief lesmateriaal, examengeld, certificering en tweemaal dagarrangement, exclusief btw

Geldigheid

Eén jaar, te verlengen via een jaarlijkse Herhalingscursus BHV

Extra

Geen tijd om 2 klassikale lesdagen te volgen? Kijk dan naar onze variant waarbij je de theorie leert door middel van E-learning en het praktijkgedeelte leert tijdens 1 klassikale praktijkdag

Veelgestelde vragen

Ben ik als werkgever verplicht BHV’ers in dienst te hebben?

Ja, in de wet staat dat je verplicht bent om BHV’ers in dienst te hebben. Tenzij het een eenmanszaak is en er geen andere mensen in het bedrijf aanwezig zijn zoals klanten of schoonmakers.

Hoe weet ik of en hoeveel BHV’ers er in mijn bedrijf aanwezig moeten zijn?

Het aantal BHV’ers wordt bepaald aan de hand van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) welke je wettelijk verplicht dient op te stellen voor jouw bedrijf. SBN (ons zusterbedrijf) kan je hierin adviseren en ondersteunen.

Wat is het verschil tussen de cursus BHV Basis – Dag en de cursus BHV Basis – E-learning?

Inhoudelijk is er geen verschil. De manier waarop je de stof tot je neemt, verschilt. Bij de dagcursus behandelen onze professionele docenten alles klassikaal (zowel het theoriegedeelte als het praktijkgedeelte). Bij de E-learning cursus neem je de theorie zelf door en train je alleen de praktijkoefeningen klassikaal. Bij de dagcursus ga je twee dagen naar de les en bij de E-learning cursus slechts één dag.

Wat is het verschil tussen de cursus BHV en EHBO?

Een BHV’er leert ongelukken te voorkomen, een beginnende brand te bestrijden, eerste hulp te bieden en duidelijk te communiceren met de professionele hulpdiensten. De Arbowet vereist dat er in (bijna) elk bedrijf één of meerdere BHV’ers aanwezig zijn. Dat geldt niet voor EHBO’ers. De EHBO training gaat uitgebreider in op het verzorgen van verwondingen. Het onderdeel brandbestrijding en ontruiming wordt niet geoefend bij EHBO.

Ik heb al een EHBO-diploma, moet ik toch de hele Basis- of Herhalingscursus BHV volgen?

Ja, je moet in principe de gehele cursus volgen. Voordeel is dat je alvast een voorsprong heeft op de rest van de cursisten. Neem in dit geval even contact met ons op.

Ik heb de Basiscursus BHV gevolgd, is het verstandig om ook nog een EHBO cursus te volgen?

Als BHV’er heb je méér taken vergeleken met een EHBO’er maar als BHV’er ben je minder goed opgeleid in EHBO. In de BHV-cursus krijg je alleen levensreddende Eerste Hulp. Bij een EHBO-cursus krijg je uitgebreide levensreddende- en aanvullende Eerste Hulp.

Is het verplicht de cursus BHV Basis te herhalen?

In de wet staat dat je jouw deskundigheid en ervaring op het gebied van BHV op peil moet houden. Dit dient ook geregistreerd te worden. Het exameninstituut NIBHV stelt als eis dat een BHV’er ieder jaar een Herhalingscursus BHV moet volgen om up-to-date te blijven. De diploma’s, certificaten en de legitimatiepassen hebben daarom een geldigheidsduur van één jaar.

Waarom kiezen voor E-learning of juist niet?

Wanneer je het geen probleem vindt om de theorie zelfstandig door te nemen, is E-learning wellicht iets voor jou. Daardoor ben je minder tijd afwezig van jouw werk. Neem je de theorie liever klassikaal door onder begeleiding van een deskundige docent dan kun je beter voor de mondelinge cursus kiezen.
BELANGRIJK NIEUWSRegister Sociale Hygiëne

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne gaat pas vanaf 1 juli 2023 open. U kunt nu nog niet inloggen voor herregistratie. Voor meer informatie klik hier.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.