• Home
  • Cursussen
  • Incompany
  • Locaties
  • Info
  • Klanten login
  • Contact
Bel ons 076 - 57 100 78 Direct inschrijven
Gastronomie cursus
Home Cursussen Aanvullende Horeca cursussen Gastronomie cursus
  • Informatie
  • Contact
  • Inschrijven

Gastronomie cursus

← Terug naar cursusoverzicht Gastronomie cursus

De effecten van smaak en smaakbeleving, daar weet jij alles van nadat je de cursus Gastronomie hebt gevolgd. Je houdt hierbij rekening met de receptuur, de samenstelling van gerechten, de bewerkingstechnieken, de bereidingstechnieken, de garing, de temperatuur van het gerecht en/of de drank en uiteraard de presentatie.

Wat leer je tijdens de cursus Gastronomie

  • Na de cursus kun jij gemotiveerd de plaats bepalen in de ‘smaakkubus’/indeling binnen de 8 smaakprofielen van gerechten en wijnen
  • Je kunt van dranken en gerechten het smaakprofiel vaststellen op basis van (universele) smaakfactoren: mondgevoel, smaakgehalte, smaakcomplexiteit en smaaktype
  • Je kunt gasten adviseren over de beste drank-spijscombinatie(s) rekening houdend met de bedrijfsformule, het verwachtingspatroon van de gast, smaakcombinaties en smaakopbouw, het tijdstip op de dag, het seizoen, de culturele context en allergenen
Je wordt begeleid door een team van docenten waaronder Top-sommelier Jan-Willem van der Hek en krijgt lessen van verschillende SVH Meesterkoks. Er doen maximaal 25 deelnemers mee.

 

Doelgroep Medewerkers in een restaurant of horecazaak die graag willen weten welke effecten smaak en smaakbeleving hebben op gerechten en dranken en die ook willen kunnen beargumenteren welke drank-spijs combinaties het beste zijn
Toelatingseisen Je dient in het bezit te zijn van een MBO niveau 3 diploma. Wil je de cursus Gastronomie volgen, maar geen examen doen dan is een goede motivatie voldoende
Examen SVH examen Gastronomie
Diploma/certificering Na het succesvol afronden van het lesprogramma ontvang je het WTOL Certificaat van deelname. Bij goed gevolg van het SVH examen ontvang je het branche-erkend SVH Diploma Gastronomie
Cursusduur De cursus Gastronomie bestaat uit 15 lesdagen en het doorlopen van een E-learningprogramma
Cursusgeld € 3295,00 inclusief 15 lesdagen en inclusief toegang tot de online SVH leeromgeving, exclusief SVH examengeld
Geldigheid Onbeperkt
Extra Wij werken voor deze cursus samen met WTOL Academy. Je ontvangt van hen onder andere de inlogcode voor de online training

Locaties en cursusdata

SHO verzorgt maandelijks op ruim 50 locaties verspreid door heel Nederland cursussen. De cursuslocaties zijn ingedeeld in verschillende regio's. Er is dus altijd een locatie voor je in de buurt. Bekijk het locatieoverzicht.

Heb je nog vragen of specifieke wensen? Wij helpen je graag!

Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

  • 076 - 57 100 78
  • info@sho-horeca.nl
  • start een chat

Nieuws

  • 04/03/2021 - Open brief van de docent: Personeelstekort
  • 04/05/2020 - Vervolg op #StayHomeHospitalityAcademy. Geef jouw horecacarrière een extra boost!
  • 15/03/2020 - Update: Maatregelen coronavirus / Coronavirus precautions per 23 maart 2020

Bekijk alle berichten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief.

Facebook LinkedIn Twitter

© 2021 - Marktleider in Horeca opleidingen & BHV-cursussen Algemene voorwaarden Privacy Contact

logos

Ontwerp & ontwikkeling door NoBears

  • Home
  • Cursussen
  • Incompany
  • Locaties
  • Info
  • Klanten login
  • Contact
Bel ons 076 - 57 100 78