fbpx

Combi Sociale Hygiëne en HACCP – Dag (2 dagen)

Populair
  • 2 lesdagen (09:00u tot 17:40u en 10:00u tot 16:00u)
  • klassikaal
  • 770,- excl. btw

Heb je een bedrijf of organisatie waarin je alcohol schenkt en/of verkoopt dan dien je volgens de Alcoholwet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Wist je dat er altijd minimaal één persoon tijdens openingsuren in het bedrijf aanwezig moet zijn die het SVH Diploma Sociale Hygiëne heeft? Deze eis geldt níet alleen voor de bedrijfsleider of de eigenaar, maar voor iedereen die met zijn/haar naam op de vergunning vermeld staat. Voldoe aan de wettelijke eisen en voorkom boetes of een eventuele bedrijfssluiting!

Daarnaast wordt van horecabedrijven geëist dat er volgens de regels van de Hygiënecode wordt gewerkt. Het is wettelijk verplicht om te zorgen voor een optimale hygiëne en voedselveiligheid in je bedrijf. Wil je de controleurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een stap vóór blijven? Zorg dan dat je up-to-date bent wat betreft de HACCP wetgeving.

Wat leer je tijdens de combicursus Sociale Hygiëne en HACCP – Dag (2 dagen)?
Op de eerste lesdag bereiden we je voor op het officiële SVH examen Sociale Hygiëne dat aansluitend op de eerste lesdag wordt afgenomen. Je maakt je handige methoden eigen om gasten duidelijk te maken wat in je bedrijf wel en niet is toegestaan en leert hoe je de veiligheid en het welzijn van jezelf, je collega’s en gasten kunt garanderen.

Op de tweede lesdag leer je hoe je met bederfelijke eet- en drinkwaren om moet gaan en hoe je de verplichte Hygiënecode voor de horeca in de praktijk moet toepassen.

KlantenVertellen
Beste opleider van Nederland USP's

Combi Sociale Hygiëne en HACCP – klassikaal bij SHO

Alcoholwet
Regelhandhaving
Omgaan met gasten
HACCP wetgeving
Bedrijfsbeleid HACCP
Registratieformulieren HACCP

Officeel erkend door:

Direct en gemakkelijk inschrijven

Doelgroep

Iedereen die werkzaam is in de horeca, leidinggevenden en medewerkers, bij zorginstellingen, verenigingen of buurthuizen waar eet- en drinkwaren worden bereid en verkocht

Toelatingseisen

Geen vooropleiding nodig

Examen

SVH examen Sociale Hygiëne dat bestaat uit 40 meerkeuzevragen
SHO examen HACCP

Diploma/Certificering

SVH Diploma Sociale Hygiëne
SHO Certificaat HACCP

Cursusduur

Eén lesdag van 09.00 uur tot 16.45 uur, meteen gevolgd door het SVH examen Sociale Hygiëne van 17.00 uur tot 17.40 uur en één lesdag van 10.00 uur tot 16.00 uur waarin het SHO examen HACCP wordt afgenomen

Cursusgeld

€ 770,00 inclusief lesmateriaal, examengeld, certificering en twee dagarrangementen, exclusief btw

Geldigheid

Het is wenselijk om de cursus na een aantal jaar te herhalen om je kennis up-to-date te houden

Extra

Er zijn verschillende varianten van deze combicursus beschikbaar. Kun je overdag geen les volgen? Kijk dan eens naar de online mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Ik heb het boek Sociale Hygiëne al in mijn bezit, wat zijn dan de kosten?

In dat geval krijg je korting op het cursusgeld.

Ik wil alleen examen Sociale Hygiëne doen, kan dat?

Ja, dit is mogelijk. Bel hiervoor naar telefoonnummer 076-5710078.

Uit hoeveel vragen bestaat het SVH examen Sociale Hygiëne en hoeveel fouten mag ik maken?

Het SVH examen Sociale Hygiëne bestaat uit 40 vragen. Wanneer je niet meer dan 11 fouten maakt, ben je geslaagd.

Is de cursus Sociale Hygiëne hetzelfde als de cursus HACCP?

Nee, Sociale Hygiëne houdt in dat je op een gezonde (sociale) manier met mensen omgaat. Je leert onder andere op een respectvolle manier aan een dronken persoon te vertellen dat hij/zij absoluut geen alcohol meer kan bestellen of kopen. Bij de cursus HACCP leer je hoe je de Hygiënecode moet toepassen in de praktijk oftewel hoe je zorgt voor een optimale hygiëne van je voedsel, van je dranken en van je werkplek.

Moet ik als ondernemer/eigenaar van het bedrijf ook aan de eis Sociale Hygiëne voldoen als mijn bedrijfsleider dit diploma heeft?

Ja, ook als ondernemer/eigenaar moet je aan de eis Sociale Hygiëne voldoen. Iedereen die op de vergunning vermeld staat, dient het diploma Sociale Hygiëne in zijn/haar bezit te hebben. Zelfs wanneer de persoon op de vergunning niet in het bedrijf werkt.

Is het mogelijk om twee cursussen tegelijk te volgen?

Ja, dat is geen probleem. Mits de mondelinge cursussen op verschillende data gepland zijn. Bij de schriftelijke cursussen is het geen probleem om tegelijkertijd meerdere cursussen te volgen.

BELANGRIJK NIEUWSRegister Sociale Hygiëne

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne gaat pas vanaf 1 juli 2023 open. U kunt nu nog niet inloggen voor herregistratie. Voor meer informatie klik hier.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.