Van horecabedrijven wordt geëist dat er volgens de regels van de Hygiënecode en volgens de Allergenendeclaratie wordt gewerkt. Wil je de controleurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een stap vóór blijven? Volg dan de Combitraining HACCP-Allergenen en zorg voor een optimale hygiëne en voedselveiligheid in je bedrijf!
Tijdens de ééndaagse Combitraining HACCP-Allergenen leer je hoe je met bederfelijke eet- en drinkwaren om moet gaan en hoe je de verplichte Hygiënecode voor de horeca in de praktijk moet toepassen. Ook leer je hoe je je gasten moet informeren over de aanwezigheid van allergenen in je voedingsmiddelen en in je gerechten en hoe je dit schriftelijk moet vastleggen in je voedselveiligheidsplan.
Onderwerpen die tijdens de Combitraining HACCP-Allergenen aan bod komen, zijn:
"We hebben met elkaar een eenduidige manier gevonden om allergeneninformatie vast te leggen. Zo weet ik zeker dat deze gegevens altijd kloppen. Ook weten we nu exact hoe we om moeten gaan met bederfelijke eet- en drinkwaren en hoe we de HACCP registratieformulieren moeten gebruiken. Om eerlijk te zijn, zaten er best wat eye-openers tussen. Laat de controleurs van de NVWA maar komen.”
Doelgroep | Iedereen die werkzaam is in de horeca, bij zorginstellingen, verenigingen of buurthuizen waar drank en/of voedsel wordt bereid en verkocht |
Toelatingseisen | Geen vooropleiding nodig |
Examen | Aan het einde van de lesdag wordt een schriftelijke toets afgenomen |
Diploma/certificering | SHO Certificaat HACCP & Allergenen |
Cursusduur | Eén lesdag van 09.00 uur tot 17.00 uur |
Cursusgeld | € 349,00 inclusief lesmateriaal, certificering en dagarrangement, exclusief btw |
Geldigheid | Het is wenselijk om de cursus na een aantal jaar te herhalen om je kennis up-to-date te houden |
SHO verzorgt maandelijks op ruim 50 locaties verspreid door heel Nederland cursussen. De cursuslocaties zijn ingedeeld in verschillende regio's. Er is dus altijd een locatie voor je in de buurt. Bekijk het locatieoverzicht.
Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.
Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief.