fbpx

Alle nieuwsfeitjes op een rij

Welke diploma’s zijn er nu eigenlijk verplicht in de horeca?

In ieder horecabedrijf zijn er bepaalde diploma's of certificaten verplicht voor de ondernemer en of de medewerkers. Stichting Horeca Onderwijs biedt vele praktijkgerichte opleidingen aan om die diploma's of certificaten te behalen. Hieronder worden de verschillende verplichtingen nader toegelicht.

Lees verder

Overgangsregeling Sociale Hygiëne en SVH diploma’s

Het SVH Diploma Sociale Hygiëne is essentieel, want zonder dit diploma wordt er geen Drank- en Horecavergunning afgegeven. Er werken echter mensen in horecabedrijven met diploma's die door een wetswijziging in 2015 zijn vervallen.

Lees verder

Stichting Horeca Onderwijs vaart nieuwe koers

Stichting Horeca Onderwijs (SHO) vaart een nieuwe koers. Met de nieuwe adjunct-directeur Carolien Tollenaar aan het roer gaat het opleidingsinstituut horecaondernemers en -medewerkers in Nederland zoveel meer bieden dan alleen het benodigde papiertje.

Lees verder

NVWA maakt horeca-inspectiekaart openbaar

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is bezig met een kaart waarop de actuele resultaten van inspecties in de horeca te zien zijn. Vooralsnog zijn alleen de gelegenheden die in Den Haag en Utrecht bezocht zijn zichtbaar.

Lees verder

Gastvrijheid zorgt voor optimale beleving gasten!

Vriendelijke bediening, lekker eten, ruime tafels en korte wachttijden, dat is waar gasten van houden in de horeca. Iemand die zich gastvrij ontvangen voelt, komt zeker weer terug in je restaurant. Elke medewerker moet volledig gefocust zijn op de gasten. Dit start zodra je gasten binnenkomen

Lees verder

Slechte hygiëne en voedselveiligheid, voorkom een boete

Slechte hygiëne en voedselveiligheid is de verantwoordelijkheid van de horeca ondernemer.Zorg dat je voedselveiligheidsplan op orde is. De controleurs van NVWA kunnen op elk moment bij je langskomen om een controle uit te voeren.

Lees verder

Nieuwe cursus: Combitraining HACCP-Allergenen

Vandaag is onze eerste Combinatietraining van start gegaan,In deze training leer je alles over de aansprakelijkheid voedselintolerantie/allergie en optimale hygiëne.

Lees verder

Carolien Tollenaar wordt adjunct-directeur van SHO en SBN

Eigenaar van Stichting Horeca Onderwijs en Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland, André Pols, heeft commercieel manager Carolien Tollenaar per 3 april 2017 aangesteld als adjunct-directeur.

Lees verder

Stichting Horeca Onderwijs lanceert nieuwe alcoholsticker

Bij veel horecagelegenheden zorgen diverse keurmerken, beoordelingen van recensiewebsites en certificeringen van andere instanties voor een wildgroei aan gevelbeplakking.

Lees verder

Restaurant Smaakwater ontvangt als eerste nieuwe Leeftijdssticker

Brenda van Dranen (directeur van Stichting Horeca Onderwijs) heeft Restaurant Smaakwater in Raamsdonksveer bezocht om de nieuwe alcohol-leeftijdssticker te overhandigen en de eigenaren Bart en Jamie in het zonnetje te zetten.

Lees verder
BELANGRIJK NIEUWSRegister Sociale Hygiëne

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne gaat pas vanaf 1 juli 2023 open. U kunt nu nog niet inloggen voor herregistratie. Voor meer informatie klik hier.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.