Cursus Horecaportier

Agressieve en/of dronken gasten, intimidatie, drugsgebruik, ruzies, maar ook ongevallen zijn aan de orde van de dag! Als Horecaportier moet je beheerst kunnen omgaan met deze vaak emotionele situaties. Je moet je bewust zijn van het effect van je eigen gedrag. Dat vind je terug in deze cursus.

Algemeen
Het vak van Horecaportier professionaliseert in een razend tempo. Sinds 1999 val je als Horecaportier onder de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus. Dit betekent dat ieder Horecabedrijf dat met portiers werkt voortaan gediplomeerde portiers in dienst moet hebben. Dat is een positieve ontwikkeling die absoluut goed is voor het imago van de portier en voor de Horeca in het algemeen. De cursus Horecaportier leidt je op voor het officiële SVH Diploma. Voor de echte professionals is het woord 'Horecaportier' eigenlijk niet volledig genoeg. Er komt namelijk veel meer bij kijken. We spreken daarom liever van een 'allround gastveiligheidsfunctionaris'.

Toelatingseisen
Er is geen vooropleiding nodig.

Inhoud
• Arbeidsomstandigheden
• Alcoholmisbruik en drugsgebruik
• Sociale vaardigheden
• Rechts- en wetskennis
• Veiligheidspreventie

Cursusduur en lestijden
De praktijkgerichte dagcursus bestaat uit één dag van 09.00 tot 17.00 uur.

Cursusplaatsen en data
De praktijkdag start elk seizoen in bijna 30 cursusplaatsen door geheel Nederland. Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt.Tijdens de cursus maak je gebruik van het dagarrangement à € 34,50.

Bekijk hier de cursuslocaties en data

Schriftelijke cursus
Met de schriftelijke thuiscursus inclusief huiswerkbegeleiding kun je op elk gewenst moment beginnen en in je eigen tempo studeren.

Meld je hier aan voor de Schiftelijke Thuiscursus

SHO certificering en SVH Examen
Indien je de praktijkdag met voldoende resultaat volgt, ontvang je een Certificaat van Deelname van SHO. De certificeringskosten bedragen € 25,-. Je kunt na het volgen van deze dag of de schriftelijke cursus ook deelnemen aan het officiële SVH examen bestaande uit een computerexamen met meerkeuzevragen à € 155,25 en een mondeling praktijkexamen à € 262,-.

Cursusgeld

Het cursusgeld voor de praktijkdag of de schriftelijke thuiscursus Horecaportier bedraagt € 245,-. Het cursusgeld is inclusief lesmateriaal, examentraining, exclusief dagarrangement (bij mondelinge cursus) en examengeld.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.